Ciorba în care nu se pune niciodată pătrunjel

De regulă, la ciorbe se adaugă multă verdeață la final, pentru a le da un gust mai aromat și mai delicios. Însă există și o ciorbă în care nu trebuie să adăugăm pătrunjel deloc pentru că îi va strica total gustul.

Ciorbele sunt nelipsite de pe mesele românilor, mai ales că sunt gustoase și sățioase. La final, majoritatea gospodinelor adaugă pătrunjel sau leuștean în ciorbe, pentru a le da un gust mai bun. Însă bucătarii susțin că nu trebuie să punem pătrunjel în ciorba de miel, pentru că veți strica tot preparatul. La această ciorbă se adaugă doar leuștean.

Ciorba de miel se face destul de ușor și este savurată, în special, la masa de Paște. De cele mai multe ori, gospodinele adaugă pătrunjel la această ciorbă, însă acest lucru este total greșit. La ciorba de miel se pune doar leuștean verde. 

Ingrediente:

    600 g carne de miel cu os (cap, gât, coaste, codiță)

    1 ceapă mică

    frunzele de la o legătură de ceapă verde

    1 morcov mare

    1 ardei gras

    1 felie de țelină

    1 rădăcină de pătrunjel

    1 dovlecel mic

    2 linguri de orez cu bob rotund

    1 legătură de ștevie

    1 legătură de loboda roșie

    200 ml suc de roşii, opțional

    250 ml de borș proaspăt

    1 sau 2 legătură de leuștean verde

    sare

    smântână pentru servit, opțional.

Mod de preparare:

Prima dată se spală carnea de miel, iar mai apoi se porţionează. Ulterior, se pune la fiert în 4 litri de apă rece, într-o oală adâncă, cu un praf de sare. Spuma formată deasupra se înlătură. Carnea se fierbe la foc mic, acoperită cu capac. În acest fel, ciorba va căpăta un gust foarte bun.

Separat, legumele se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Când carnea e cam pe jumătate fiartă se adaugă legumele şi se lasă ciorba să fiarbă în continuare la foc mic.

După ce s-au fiert carnea și legumele, se pune sucul de roşii, orezul, ştevia şi loboda spălate bine şi tocate şi se lasă să mai dea câteva clocote. Borşul pentru ciorba de miel se fierbe separat şi se adaugă în oală la final. Când e gata, se dă oala deoparte de pe foc şi se adaugă leuşteanul proaspăt tocat.

Ciorba de miel poate fi servită și smântână și ceapă verde! 

Vizualizări: 16,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: