50 de elevi izolați la domiciliu

Premierul Ludovic Orban spune că cei 50 de copii din Alba care vor veni, duminică seara, din Italia nu vor intra în carantină deoarece nu sosesc dintr-o zonă unde există focar de coronavirus, ci vor fi sta izolaţi acasă timp de două săptămâni.

"Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă, nu vor intra în carantină pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. E vorba de 50 de copii, chiar am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu se va lua decizia de a fi ţinuţi în carantină 14 zile, ci practic va exista solicitarea către fiecare familie să stea copilul cel puţin o săptămână acasă”, a declarat Orban, duminică, la Digi 24. 
 
El a mai spus că trebuie evitată pe cât posibil o deplasare dintr-o zonă unde există focar de coronavirus.
 
"Orice persoană care vine dintr-o zonă unde există un focar depistat, noi am instituit condiţii de carantină, nu numai în Bucureşti, ci şi în mai multe centre. Aici nu vom evita să luăm aceste măsuri de a ţine în carantină 14 zile persoanele care vin din focare. Sigur că trebuie evitat pe cât este posibil o deplasare dintr-o astfel de zonă în ţară, decât dacă sunt într-adevăr situaţii care reclamă deplasarea, adică situaţii cu totul şi cu totul speciale. În rest suntem cu procedurile de achiziţie în derulare astfel încât să achiziţionăm cât mai rapid, la începutul săptămânii viitoare, materiale, echipamente, substanţe, medicamente necesare pentru astfel de situaţii”, a mai spus Orban.

Deputatul PNL Alba Florin Roman a precizat, pe Facebook, că un grup de elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia se întoarce astăzi de la Veneţia, Italia, spunând că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul 24.00, a fost alertat de către preşedintele Consiliului Judeţean Alba şi de părinţi, solicitându-i-se ajutorul pentru întoarcerea de urgenţă a copiilor acasă.

Vizualizări: 2,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: