Părinții, puși să decidă dacă închid grădinița sau nu

O unitate de învăţământ din comuna gorjeană Negomir riscă şă-şi închidă porţile la finalul acestui an şcolar. E vorba de şcoala din satul Artanu, acolo unde părinţii nu mai sunt de acord cu învăţământul simultan şi au decis ca elevii să meargă din toamnă la şcolile din satele Raci şi Ursoaia. La Artanu ar mai rămâne doar preşcolari, dar, dacă părinţii vor, şi aceştia vor fi mutaţi la alte grădiniţe din comună.

Primarul din comuna Negomir îi lasă pe părinţi să aibă ultimul cuvânt şi să decidă ce este mai bine pentru copiii lor.

Autorităţile locale nu îşi fac probleme în ceea ce priveşte costurile pentru funcţionarea grădiniţei, dar dacă părinţi vor ca micuţii să meargă la o altă unitate de învăţământ din comună, le va asigura un transport special cu microbuzul. "Am avut o discuţie cu părinţii elevilor de la Şcoala Primară din Artanu, acolo unde se învaţă la simultan, şi au înţeles că este mai bine pentru copiii dumnelor să meargă la şcolile din satele Raci şi Ursoaia. La Artanu erau 5 clase cu doi învăţători. Ar mai rămâne aici aproximativ 20 de preşcolari, dar dacă şi părinţii lor sunt de acord îi putem transporta zilnic la o altă grădiniţă. Părinţii sunt cei care decis soarta copiilor. Eu mă voi supune", a precizat primarul Tudor Oiţă.

În cazul în care unitatea de învăţământ nu îşi mai deschide din toamnă porţile, autorităţile locale din Negomir s-au gândit ce ar putea face aici. "În acest moment, noi ca şi primărie ne permitem să suportăm costurile cu această unitate de învăţământ. Dacă vor fi mutate şi cele două clase de grădiniţă, o să stabilim în Consiliul Local ce facem cu clădirea. Noi ne gândisem să o transformăm într-un centru social, mai ales că sunt mari probleme cu violenţa domestică în comună", a mai spus Tudor Oiţă.

Vizualizări: 1,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: