600 de lei pentru cea mai bună epigramă

Premii importante în acest an la Festivalul Internaţional de Umor „Ion Cănăvoiu”, care va avea loc în Gorj în perioada 19-22 octombrie. Cea mai bună epigramă și cea mai bună fabulă vor fi premiate cu câte 600 de lei. Sunt puse la bătaie premii pentru cele mai pune epigrame, fabule, proză scurtă, poezie umoristică și caricatură. Cel mai mare premiu, de 800 de lei, va fi acordat pentru cea mai bună carte de umor a anului. Tot 800 de lei este premiul anual pentru literatură „Ion Cănăvoiu”, acordat de Biblioteca Județeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului.

Dincolo de premii se anunță o atmosferă relaxată, în care umoriștii vor depăna amintirile pe care le au despre Ion Cănăvoiu. Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu va avea în cadrul festivalului premiera piesei „Bigamul II” de Ray Cooney, regia Cristian Ioan, cu care deschide stagiunea 2017-2018.

Umoristul gorjean Jean Cănăvoiu s-a stins din viață pe 22 octombrie 1992, din anul următor având loc festivalul care îi poartă numele. La ediția din acest an participă creatori de umor din România, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. (A.A.)

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: