738 de angajaţi, disponibilizaţi anul acesta de CEO

Conducerea Complexului Energetic Oltenia va concedia, anul acesta, un număr de 738 de salariaţi. CE Oltenia îşi propune să reducă personalul, până în 2018, cu 3.138 de persoane. În 2018, administraţia CE Oltenia anticipează că vor mai rămâne 15.732 de mineri şi energeticieni. Cei mai mulţi vor pleca anul acesta, 738, iar apoi, în fiecare an câte 600.

O problemă va fi legată de plăţile compensatorii oferite în cazul disponibilizărilor colective. În contractul colectiv de muncă sunt prevăzute până la 16 salarii compensatorii, însă administraţia şi-a manifestat încă de anul trecut dorinţa de a reduce numărul plăţilor la maxim şase salarii.

În rândul celor 738 de persoane sunt şi câteva zeci de pensionabili, dar şi personal TESA.

CE Oltenia se află în plină reorganizare a personalului, iar din cei 2.300 de angajaţi TESA, 600 vor fi trimiţi în producţie. Cei care nu-şi vor găsi un loc de muncă în cariere sau centrale vor pleca acasă. În acelaşi timp, nu se ştie când se vor face aceste disponibilizări, mai ales că în octombrie va avea loc listarea pachetului de 15% din acţiuni, iar concedierile trebuie făcute înainte.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al CE Oltenia din 2014 va fi programat pe o producţie de 15 TW, mai mare cu aproape 5 TW faţă de când s-a produs în 2013.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: