Fuziune urmată de dizolvare la Sindicatul Energia Turceni

Sindicatele care vor fuziona pentru formarea Sindicatului Mine Energie Oltenia au început de ieri procedura de dizolvare. Primul a fost Sindicatul Energia Turceni, unde cei 151 de delegaţi au decis în unanimitate dizolvarea, susţine liderul Eugen Iovan. Interesant este că în aceeaşi şedinţă, înainte de dizolvare, a fost aprobată fuziunea prin absorbţie cu sindicatul CE Turceni condus de Trofin.

Sindicatele care vor forma noul SMEO au început procedura de dizolvare. Ieri, 151 de delegaţi au votat dizolvarea Sindicatului „Energia” Turceni şi transformarea acestuia în Departamentul Energia Turceni, care va face parte din Sindicatul Mine Energie Oltenia, unde şef va fi Ion Ruşeţ. „Au fost 151 de delegaţi, pentru că la noi reprezentarea este de 1 la 15 şi a fost vot în unanimitate. Nu au fost nici un fel de discuţii, cum s-a dat pe surse”, a spus Iovan. Acesta a declarat că tot ieri a fost aprobată şi fuziunea cu sindicatul lui Trofin, care avea aproximativ 200 de angajaţi. „Am aprobat mai întâi fuziunea, apoi dizolvarea. Le înregistrăm pe rând la instanţă”, a explicat Iovan.

Liderul sindical susţine că noul sindicat va avea la înfiinţare o conducere interimară, el urmând a fi şeful Departamentului Energie Turceni şi Ion Ruşeţ preşedinte, dar ulterior liderii vor fi aleşi prin vot uninominal. „Nu ştiu exact când, atunci când va fi congres. Deocamdată vineri va fi congresul de constituire, unde noi vom merge cu circa o sută de delegaţi, pentru că norma de reprezentare va fi de 1 la 25”. Sindicatul lui Iovan are 1.930 de membri, la care se adaugă cei 200 veniţi de la Trofin.

SOLICITĂRI

Eugen Iovan spune că oamenii au mandatat noul sindicat să ceară administraţiei CE Oltenia recăpătarea drepturilor pierdute anul trecut. „Este vorba de cota de energie, cota de cărbune, primele, sporurile. Nu am stabilit exact, vom discuta cu toţii după fuziune”, a mai spus Iovan.

CENZOR

Sindicaliştii din Turceni l-au propus pe fostul director Gabriel Bîgu să facă parte din comisia de cenzori a Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: