A ajuns ILEGAL membru în Directorat. Ce urmează!

Ovidiu Bălăcescu a fost selectat de o firmă de recrutare membru în Directorat, dar acesta nu îndeplineşte condiţiile esenţiale pentru a ocupa acest post. Condiţiile impuse chiar în anunțul de recrutare, formulat de Quest Advisors și Transearch, asocierea de firme care a recrutat șefii din CEO, nu sunt respectate în sensul că Ovidiu Bălăcescu nu are experienţă în funcţii de conducere. Potrivit unor surse, Consiliul de Supraveghere analizează posibilitatea de a contesta recrutarea lui Bălăcescu. Am solicitat directorul Direcției Suport,  Ovidiu Bălăcescu, un punct de vedere, și la telefon, și în scris, dar nu a oferit unul.

Ovidiu Bălăcescu a ajuns în Directoratul CE Oltenia la începutul anului 2016, venind de la o carieră din companie. Care a fost obiectul de activitate al lui Bălăcescu nu a fost foarte clar până acum ceva timp, când a fost numit coordonatorul Direcţiei Suport. Promovarea lui în Directorat şi apoi recrutarea lui într-un timp record rămâne un mister. Anunţul pentru recrutarea unui post de membru în Directorat, fără o divizie, a fost publicat pe 22 noiembrie. Până la finalul anului, el a şi fost selectat. În același timp, firma de recrutare nu reușește să găsească un director pentru energie.

Însă important este că Bălăcescu nu întrunește condițiile pentru a ocupa un astfel de post. Potrivit anunțului de recrutare, este necesară experiență de cel puțin 3 ani în managementul de top în cadrul unor companii de mari dimensiuni din România sau din străinătate, precum și experienţa în elaborarea si implementarea de strategii de dezvoltare, optimizare si restructurare de companii/divizii.

Potrivit CV-ului lui Bălăcescu, postat pe site-ul companiei, până să fie membru în Directorat, cea mai importantă funcție pe care a avut-o a fost cea de șef de serviciu. Bălăcescu s-a angajat la complex în 1995 la Rovinari, pe minerit, și în timp a devenit, potrivit unor surse, cel care scria lucrările de doctorat ale șefilor. Ulterior, de la proiectare, el a trecut la achiziții.

Consiliul de Supraveghere analizează posibilitatea să conteste recrutarea lui Bălăcescu, deoarece nu îndeplinește condițiile pentru ocuparea acestui post. Bălăcescu a fost întrebat de Pandurul despre acest lucru, dar și despre activitatea și pregătirea sa, dar nu a răspuns.

PRECEDENT

Pe de altă parte, mai este un director care a rămas în companie bine-mersi și pe care l-a mai contestat doar presa, deși nici el nu avea experiență în conducere. Este vorba despre Daniel Antonie, coordonatorul Diviziei Miniere.

Vizualizări: 3,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: