A ameninţat că aruncă blocul în aer

Momente de panică într-un bloc de locuinţe sociale din municipiul Târgu Jiu. Un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a venit la garsoniera mamei sale şi a pornit scandalul în toiul nopţii. A pus pe foc unele articole vestimentare, după care a plecat din locuinţă. Vecinii au sărit imediat şi au stins focul, dar bărbatul a devenit violent şi i-a ameninţat cu un cuţit. Le-a spus că-şi va omorî mama, dacă va ajunge acasă, ameninţări pe care i le-a adresat şi femeii la telefon, şi că va arunca blocul în aer, dorind să lase gazele pornite. Incidentul a avut loc pe 6 august, în jurul orei 23.30.

Ajunsă la locuinţă, femeia a găsit uşa spartă şi a observat bunuri aruncate pe geam. Bărbatul extrem de agitat a fost dus la spital, la secţia Psihiatrie, unde figurează cu mai multe internări, din cauza consumului de alcool.

Două zile mai târziu, femeia a cerut, în instanţă, un ordin de protecţie împotriva fiului său. Reprezentantul Ministerului Public a solicitat admiterea cererii, arătând că „intimatul este o persoană violentă, suferă de tulburări de personalitate și are antecedente penale”, după cum arată documentele de la instanţă.

Cu biletul de externare în mână, bărbatul a declarat în faţa judecătorului că regretă cele întâmplate. A spus că a amenajat de unul singur garsoniera în care locuieşte, mama sa având un alt domiciliu. Instanţa a emis ordinul de protecţie pe o durată de 20 de zile, bărbatul fiind obligat să păstreze o distanţă minimă de 50 de metri faţă de mama sa şi de locuinţa acesteia. În fapt, el nu va putea să se apropie de garsoniera în care locuieşte, locuinţa figurând pe numele mamei sale.

Vizualizări: 3,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: