A aruncat o pisică de la etajul patru. Dosar penal!

Poliţia din Gorj face cercetări într-un dosar în care un tânăr din Târgu Jiu este suspectat de cruzime faţă de animale. Totul după ce ar fi aruncat o pisică de la etajul patru al unui bloc din zona Lido. O tânără iubitoare de animale s-a îngrijit de soarta puiului de pisică şi vrea să-l ia acasă când se va pune pe picioare.

Incidentul a fost anunţat pe Facebook de o tânără din Târgu Jiu, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Condamnat pentru gestul de cruzime este un tânăr din oraş care se afla la un prieten când a fost deranjat de pisic şi l-a aruncat pe geam. Postarea Alinei Cândea, tânăra care a semnalat cruzimea în mediul online, a fost distribuită de circa o mie de persoane revoltate. „Este imposibil aşa ceva! Cum să arunci animalul pe geam?! Mai bine îl abandona în faţa blocului decât să-l arunce. Probabil a făcut acest gest din amuzament”, este părerea unui internaut. „Dacă astfel de fapte ar fi pedepsite mai aspru, nu am mai vedea aşa ceva nici în România. La noi sunt legi, dar nu se pedepseşte nimeni cu închisoarea în cazul în care chinuie un animal”, a spus un bărbat din cartierul Lido.

O tânără din Târgu Jiu vrea să adopte pisicul după ce se va însănătoşi. „Vreau să-l adopt eu, să am grijă de el. Merg în fiecare zi la el la clinică. Este foarte speriat şi asistentele de acolo sunt rezervate în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire. Avea hemoragie internă când l-am dus la clinică, avea fracturi. Era în stare gravă. Acum şi-a mai revenit, dar puţin”, a spus tânăra.

 CERCETĂRI

Cel care a făcut acest gest riscă până la un an de închisoare. Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, a confirmat că se fac cercetări în acest caz: „Am primit o sesizare potrivit căreia un tânăr din Târgu Jiu ar fi aruncat o pisică de la etajul patru al unui bloc din municipiu. Se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs fapta”.

Vizualizări: 5,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: