Şeful Poştei din Mătăsari, acuzat de cămătărie

Anchetatorii au încercat vineri după-amiază să obţină mandat de arestare preventivă pentru Dumitru Copaci, şeful Poştei din Mătăsari, însă nu au reuşit să îi convingă pe magistraţi că se impune luarea unei măsuri de acest gen. Acesta este anchetat într-un dosar în care este acuzat că ar fi dat bani cu camătă, instanţa de la Motru apreciind că măsura controlului judiciar este suficientă pentru buna continuare a cercetărilor.

Măsura respectivă a fost luată pentru o perioadă de 30 de zile, iar inculpatul are obligaţia de a fi permanent la dispoziţia organelor judiciare în acest interval de timp. Sentinţa Judecătoriei Motru nu este definitivă, dar îl ţine departe totuşi pe Copaci de locul său de muncă, acesta având interdicţie a de lua legătura cu subordonaţii cărora le împrumuta bani contra unor dobânzi mari, după cum susţin surse din anchetă.

„Impune inculpatului Copaci Dumitru să respecte pe durata controlului judiciar următoarele obligaţii: să nu se apropie de persoanele vătămate Chetrariu Ramona Elena şi Maleş Vasilica sau de membrii familiilor acestora, precum şi de martorii Ioneanu Cristinel, Balasz Maria Ana, Ciobanu Liliana Elena, Spumă Dumitru Irinel, Ulmanu Mihai, Cocea Elena, Banciu Nicolae Aurel, Alistar Niţă, Niţă Mugurel, precum şi de ceilalţi angajaţi care deservesc Oficiul Poştal din comuna Mătăsari; să nu exercite activitatea de diriginte al Oficiului Poştal din comuna Mătăsari; să nu conducă nici un fel de vehicule şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, au decis magistraţii.

Vizualizări: 6,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: