Arest la domiciliu pentru trei traficanți de bani falși. Unul este oier!

Trei bărbați din județele Alba și Arad, aflați în arest la Târgu Jiu, și-ar putea petrece Paștele acasă, în arest la domiciliu. Cei trei au fost arestați la mijlocul lunii februarie, pentru punerea în circulație de valori străine falsificate.

„În temeiul (...) respinge propunerea de prelungire a arestării preventive formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu faţă de inculpatii Şerban Ioan Dorin, Bobăilă Dumitru-Saul și Vasile Romeo. În temeiul (...) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive (...) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore, de la comunicare”, a decis, luni, Judecătoria Târgu Jiu.

Polițiștii de la Crimă Organizată din Gorj au intrat pe firul banilor după mai multe apeluri la 112. În primă fază, o prostituată a reclamat că a fost plătită, pentru serviciile prestate, cu euro contrafăcuți. Apoi, reprezentanții unei case de schimb valutar s-au plâns că un client ar fi încercat să schimbe bani falși.

Așa au ajuns polițiștii pe urmele a doi bărbaţi, de 44 şi 45 de ani, din Alba Iulia, care au fost prinși având asupra lor o geantă plină de bani falși. Cei 16.000 de euro urmau să fie puși în circulaţie. Unul dintre traficanți este oier. Bobăilă a fost, în urmă cu doi ani, la un pas să fie omorât de doi ciobani, într-un scandal pornit de la alcool.

Au urmat trei percheziţii în judeţul Arad. La un tânăr de 23 de ani, oamenii legii au descoperit peste 90 de mii de euro falşi. Potrivit unor informații, bancnotele ar fi aduse din străinătate.

Arădeanul Romeo Vasile a fost condamnat de mai multe ori pentru că și-a condus bolidul, un Mercedes înmatriculat în Italia, fără permis.

Vizualizări: 2,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: