A blocat depozitul unei cariere a CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia nu mai poate depozita cărbunele extras de la Cariera Lupoaia, în depozitul unității. Terenul aferent depozitului aparține unui localnic care a obținut în instanță o ordonanță președințială prin care compania este obligată să sisteze activitatea pe terenul său. Cei din conducerea CEO spun că au atacat soluția dată de instanță și că până se va judeca speța, cariera nu va mai depozita lignitul de la Lupoaia.

 Mihai Mănescu susţine că CE Oltenia îi ocupă abuziv un teren pe care îl deține la Lupoaia. Acesta a declarat că familia sa deține titlu de proprietate pentru suprafața de aproape un hectar și jumătate și că a și obținut o hotărâre președințială prin care CE Oltenia este obligată să sisteze activitatea. Chiar și în aceste condiţii, gorjeanul spune că în unitatea minieră desfășoară în continuare activitate pe proprietatea familiei sale. „Am fost luni (n.r. 6 martie) cu executorul care le-a pus în vedere să nu se mai lucreze pe acel teren și dânșii își bat joc și continuă lucrările. Au stocuri de cărbune, un vagon de electricitate, două benzi, un excavator pe care l-au adus. Am fost la poliție și voi merge din nou să depun o plângere penală. Ei merg la intimidare. Le-am spus că din 2011 nu au vrut să ia legătura cu noi, dar chiar și-au bătut joc. Acum în loc să vină să discutăm, să ajungem la o înțelegere, vin cu amenințări”, a declarat Mihai Mănescu.    Judecătoria Motru a dat câștig de cauză familiei Mănescu printr-o decizie dată în 16 februarie. „Respinge excepția autorității de lucru judecat invocată de pârâta CEO SA. Admite în parte cererea de ordonanță președințială. Obligă pârâta să sisteze lucrările ce le desfășoară pe terenul proprietatea reclamantului în suprafață de 1,49 ha până la soluționarea definitivă a dosarului 163/263/2017. Respinge în rest cererea. Executorie fără somație sau trecerea vreunui termen”, se arată în sentinţa judecătorească.

Mănescu mai are un proces intentat CE Oltenia, în data de 17 ianuarie, obiectul fiind „obligație de a face”. Judecătoria Motru nu a stabilit încă un termen de judecată în acest dosar.

 Director CEO: Mănescu are pretenții prea mari

Gheorghe Dobrițanu, directorul Direcției Miniere din cadrul CE Oltenia, îl contrazice pe Mănescu. Dobrițanu spune că a fost sistată activitatea pe terenul acestuia. „Au venit cu executorul, au pus ordonanța în aplicare și s-a oprit activitatea la depozitul Carierei Lupoaia. Am atacat în instanță această ordonanță, iar până la judecare, activitatea rămâne oprită. Nu depozitez cărbune până una-alta. Nu ne afectează măsura. Avem tot felul de adrese către el în care i-am spus că vrem să discutăm. Dar vrea multe. Are pretenții prea mari. Vrea o sumă prea mare”, a comentat directorul Gheorghe Dobrițanu.

Galerie foto



Vizualizări: 6,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: