Negocieri CCM: Ce a oferit administrația. Răspunsul sindicatelor!

Administrația CE Oltenia a venit cu o propunere pentru sindicate la ședința comisiei de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă. Conducerea companiei le-a propus acestora creșterea veniturilor cu 2.200 de lei de salariat, dar sindicatele au refuzat. Cele patru federații semnatare ale CCM par să fie pe aceeași lungime de undă și au cerut ca fondul de salarii pe 2017 să fie ca acela din 2016. În proiectul de buget pe 2017, compania a redus cheltuielile cu personalul cu 30 de milioane de lei.

 O nouă întâlnire a administrației cu sindicatele din CE Oltenia va avea loc miercuri, la ora 10.00, când vor continua discuțiile pe buget. Deși mai sunt multe articole de discutat până la veniturile salariale, sindicatele insistă pe acest subiect, spunând că celelalte sunt chestiuni care pot fi negociate în trei zile. Luni a fost făcută și prima ofertă a administrației, deoarece până acum se știa doar ce vor sindicatele. Liderii cer, la unison, voucher de vacanță de 1.000 de lei, trei prime anuale de 1.000 de lei, cota de cărbune de 10 tone sau 600 de lei. De asemenea, explică sindicalistul Cristian Lădaru, cer ca salariul minim pe CEO să pornească de la 1.700 de lei. „Cerem eliminarea discriminării, cei care au drepturi să le aibă în continuare, iar ceilalți să le primească dacă nu le primesc. Nu unii să aibă ceva, iar alții altceva“, adaugă acesta. La toate aceste solicitări, directorul Sorinel Boza a răspuns cu 2.200 de lei. „Ne-au prezentat varianta domniilor lor, că nu pot crește salariile pentru că nu le permite OG 26/2013. Dar noi nu cerem creșterea fondului, noi cerem menținerea fondului din 2016. Fondul programat pe 2017 e mai mic cu vreo 30 de milioane față de 2016. Noi vrem fondul din 2016. Ei ne-au oferit venituri de 2.200 de lei, care includ vouchere de vacanță de 1.000 de lei sau 500 voucher de vacanță și 500 să transforme în cota de combustibil, prima de Crăciun mai mare cu 150 de lei, adică de la 550 la 700, așa cum sunt celelalte două prime. Tichete de masă 12 lei. Nu am fost de acord. Noi cerem tichete de 15 lei. Avem o nouă întâlnire să ne îndeplinească doleanțele. De data aceasta și sindicatele sunt cam pe aceeași lungime de undă, toți vrem creșteri pentru salariați“, a declarat Cristian Lădaru.

„Când ești într-o funcție de Directorat trebuie să-ți mai asumi. Dacă nu ne vom înțelege, probabil va veni secretarul de stat Doru Vișan și vom face tot ce se poate să obținem ce am spus pentru salariați“.

Cristian Lădaru, președinte sindicat Cariera Roșia

Vizualizări: 6,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: