A câştigat procesul cu ANI, dar nu mai e primar

Fostul primar de la Albeni a reușit să câștige unul din cele două procese pe care le are pe rolul instanțelor cu Agenția Națională de Integritate, inspectorii acuzându-l că a încălcat legea atunci când a fost în fruntea comunei. Victoria vine la câteva luni de la pierderea alegerilor, astfel că nu îi foloseşte la nimic.

Dumitru Victora Cornea a fost acuzat în decembrie 2013 de faptul că „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 decembrie 2010 – 29 septembrie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Albeni și calitatea de reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. Salubris Gilort S.R.L.”. Acuzații similare le-au fost aduse și altor primari din acea zonă a județului, și aceștia având procese pe rolul instanțelor. Cei mai mulți dintre ei au pierdut la Curtea de Apel Craiova și au contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție, în speranța că își vor dovedi nevinovăția. Fostul primar din Albeni a reușit de abia acum acest lucru, procesele la instanța supremă durând cu anii.
„Admite recursul declarat de Cornea -Victora Dumitru împotriva sentinţei nr. 396 din 10 noiembrie 2014 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentința atacată și rejudecând: Admite acțiunea formulată de reclamantul Cornea-Victora Dumitru, în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate. Anulează raportul de evaluare nr. 58614/G/II/11.12.2013 emis de Agenția Națională de Integritate. Obligă intimata-pârâtă la plata sumei de 1000 lei , reprezentând cheltuieli de judecată, către recurentul Cornea-Victora Dumitru, cu aplicarea art.451 alin.(2) Cod proc.civ. Definitivă”, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție
Problemele pentru fostul edil nu se încheie însă aici. Inspectorii de integritate l-au acuzat și de faptul că și-a angajat soția în mod ilegal în timpul mandatului său la Primăria Albeni. Cornea a contestat, de asemenea, în instanță și așteaptă și acolo o decizie definitivă a judecătorilor, la Curtea de Apel Craiova el neavând câștig de cauză. „La data de 20.06.2008, a fost validat mandatul lui Cornea Victora Dumitru, de Primar al Comunei Albeni, Județul Gorj. La data de 29.12.2008, Cornea Victora Afrodita Carmen, soția acestuia, a fost numită în funcția de consilier în cadrul Primăriei Comunei Albeni. Atât dispoziția de numire în funcție, cât și contractul individual de muncă al acesteia, au fost semnate de Cornea Victora Dumitru, în calitatea sa de Primar al Comunei Albeni. Folosul material constă în veniturile salariale obținute de către Cornea Victora Afrodita Carmen, în perioada deținerii funcției de consilier în cadrul Primăriei Albeni (29.12.2008 – prezent)”, conform unui comunicat de presă dat publicității de ANI în martie 2013, cu câteva luni înainte de a fi comunicată cealaltă incompatibilitate a primarului de atunci de la Albeni.

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: