A cerut revizuirea dosarului după 10 ani de pușcărie

Se află în spatele gratiilor din vara anului 2011 pentru omor, dar s-a decis să ceară revizuirea dosarului. Este cazul bărbatului din comuna gorjeană Drăgotești care și-a ucis soția cu mai multe lovituri de cuțit.

Bărbatul despre care se știa că are afecțiuni psihice și-a înjunghiat soția în curtea casei. I-a aplicat două lovituri în inimă și una în zona capului. Pentru asta a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Întrebat de ce și-a ucis nevasta, localnicul din satul Trestioara a spus că a crezut că a omorât o pisică.

La începutul anului, criminalul a solicitat revizuirea hotărârii judecătorești în baza căreia a fost condamnat. Bărbatul de 52 de ani a susținut că solicită rejudecarea dosarului întrucât victima infracțiunii pentru care a fost condamnat trebuia să se afle în executarea unei pedepse privative de libertate la momentul săvârșirii infracțiunii și nu la domiciliul comun.

Tribunalul Gorj i-a respins solicitarea. „Respinge cererea de revizuire formulată de persoana condamnată (...), în prezent deținut în Penitenciarul Tg-Jiu. Obligă revizuientul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică azi 22.03.2021”, a decis Tribunalul Gorj.

Revizuirea este o cale extraordinară de atac ce presupune examinarea hotărârii judecătorești definitive numai în anumite situații, cum ar fi, de exemplu, descoperirea de probe noi.

Vizualizări: 2,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: