Ani buni după gratii pentru un violator recidivist

Un bărbat din comuna gorjeană Roșia de Amaradia va petrece ani buni după gratii, după ce a violat o bătrână de 89 de ani, imobilizată la pat. Fapta a avut loc în primăvara anului trecut. De atunci, Dumitru Lungoci, de 43 de ani, se află în arest preventiv.

Bărbatul fusese eliberat, în urmă cu doi ani, în baza recursului compensatoriu. El fusese condamnat în 2006 la 20 de ani de pușcărie.

Judecătoria Novaci l-a condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni de închisoare. Curtea de Apel Craiova a schimbat sentința. „Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci. (...) În temeiul (...), revocă beneficiul liberării condiționate din executarea pedepsei de 20 de ani închisoare și dispune executarea restului de pedeapsă de 2129 zile la care se adaugă pedeapsa principală a închisorii de 6 ani și 8 luni, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 ani, 8 luni și 2129 zile. Menține celelalte dispoziții ale sentinței atacate. Definitivă”, se arată în sentința din 25 martie.

Inculpatul va trebui să achite daune morale de 30.000 de lei victimei sale.

Vizualizări: 3,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: