Salarii umflate în primărie. Are de restituit 100.000 de lei!

Mai mulți angajați ai Primăriei Stănești au încasat, în ultimii doi ani, salarii uriașe, umflate de tot soiul de sporuri și indemnizații. Și asta în timp ce jumătate din comună nu a văzut pic de asfalt, drumurile de pământ fiind la o aruncătură de băț de municipiul Târgu Jiu. Neregulile au fost depistate de inspectorii Curții de Conturi la ultimul control efectuat la primărie. Doar un singur angajat, soția fostului primar Pîrvulescu, are de restituit aproape 100 de mii de lei, drepturi salariale încasate necuvenit.

Abateri financiare de aproape 200 de mii de lei la Primăria Stănești ca urmare „a stabilirii eronate a drepturilor salariale în perioada 2019-2020, inclusiv a sporurilor, premiilor și a altor drepturi acordate unor funcționari, în cuantum mai mare decât nivelul indemnizației lunare a viceprimarului”, se arată în raportul Camerei de Conturi Gorj.

Inspectorii au dispus recuperarea prejudiciului, iar noul primar a emis deja dispoziții în acest sens. Una dintre ele o vizează pe Floarea Pîrvulescu, soția fostului primar PSD.

Contabila șefă a primăriei are de înapoiat o sumă colosală, de aproape 100.000 de lei. Aceasta a făcut deja contestație în instanță. „În motivarea cererii, reclamanta a arătat că prin Dispoziția nr. 7 din data de 08.01.2021, emisă de primarul comunei Stănești, s-a stabilit în sarcina sa un pretins prejudiciu în sumă de 98.182 lei, reprezentând drepturi salariale cu privire la care se susține că le-ar fi încasat necuvenit, în anii 2019 și 2020, conform Deciziei nr. 78/09.12.2020 a Camerei de Conturi Gorj, dispunându-se recuperarea acestei sume și reținerea ei din salariu”, potrivit plângerii de la instanță.

Auditorii Curții de Conturi au stabilit că în cazul a opt angajați, salariile au depășit nivelul legal al indemnizației viceprimarului, de 6.240 lei. Este și cazul Ioanei Pîrvulescu, care și-a majorat leafa cu sporul de 10% pentru viza de control financiar preventiv și cu un altul de 50% pentru implicarea în proiecte finanțate din fonduri europene. Alți salariați au încasat ilegal indemnizația de hrană, fie au beneficiat de sporul de condiții vătămătoare.

Dacă s-ar include drepturile suplimentare în limita de 6.240 lei, soția fostului primar spune că salariul ar trebui să-i fie redus la 3.900 de lei, ajungând astfel să fie unul dintre cele mai mici din primărie, „aproape de nivelul angajaților cu studii medii - muncitori, șofer, angajat pentru ecarisaj și mult mai mic decât cel al tehnicienilor”.

Soția fostului primar PSD a cerut suspendarea dispoziției emise de primarul Bicheru până la pronunțarea instanței de fond. Tribunalul Gorj i-a respins cererea. „Respinge cererea de suspendare a deciziei nr.7/08.01.2021 emisă de primarul comunei Stănești. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în sentința din 11 martie a Tribunalului Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 14,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: