A confundat Gorjul cu Valea Jiului

Europarlamentarul Corina Crețu a ajuns la Gorj pentru o dezbatere privind dezvoltarea turismului cu ajutorul fondurilor europene. Demnitarul a trecut să-i salute și pe minerii și energeticienii care protestează în fața Prefecturii Gorj, însă a încurcat Gorjul cu Valea Jiului.

Sindicalistul Nicu Bunoaica a stat de vorbă cu Corina Crețu, explicându-i situația cu care se confruntă angajații companiei energetice.

”Din 12 grupuri am mai rămas cu 2. Suntem oameni cu o vârstă destul de înaintată. Compania va da afară oameni cu plăți compensatorii, adică cu salarii de mizerie. Sunt oameni care s-au îmbolnăvit, au operații, etc. Noi vom merge și la București și vom intra în greva foamei. Trebuie să salvăm acești oameni”, a spus Bunoiaca.

Corina Crețu a afirmat că banii europeni pot fi folosiți și pentru protecția socială a foștilor mineri. Europarlamentarul a confundat Gorjul cu Valea Jiului. ”Există bani și pentru parte socială. La ora actuală, din cauza pandemiei, nu mai există condiționalitate privind folosirea fondurilor europene. Pentru mine a fost foarte trist să văd că a durat o săptămână să vă primiți salariile pentru munca dumneavoastră de stat în mină, care oricum sunt destul de mici. Aveți tot sprijinul  meu și mă voi implica cum pot. În Valea Jiului trebuie acționat urgent, altfel dramele prin care treceți vor deveni și mai mari”, a spus Corina Crețu.

Inclusiv atunci când a vorbit despre reducerea vârstei de pensionare, europarlamentarul a crezut că se află în Valea Jiului. ”În legătură cu pensionarea. Aici guvernul trebuie să facă toate demersurile, având în vedere munca dumneavoastră atât de grea. În toate țările în care s-au închis mine, au fost create în avans niște alternative. Toate aceste lucruri s-au făcut fără ca oamenii să nu aibă de suferit. Știu cum este în Valea Jiului. Un miner ține în spate alte 4 persoane. România trebuie să se concentreze pe banii europeni și să dezvolte aceste zone sărace”, a spus europarlamentarul. 

Vizualizări: 2,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: