Scandalul pe banii de la Consiliul Județean continuă. Primar: După o lună, au dispărut

Primarul din Roșia de Amaradia nu vrea să îngroape securea războiului. Supărat că nu a primit niciun leu de la Consiliul Județean Gorj, primarul a solicitat să-i fie explicate în scris motivele pentru care localitatea pe care o conduce nu s-a ales cu niciun ban. Liviu Cotojman se plânge că are investiții ce riscă să fie blocate pentru că nu are bani pentru a asigura cofinanțarea acestora.

Liviu Cotojman i-a transmis președintelui Consiliului Județean să îi explice, în scris, de ce nu i-a fost repartizat niciun leu. Spune că, inițial, i s-a spus că va primi 500 de mii de lei, bani cu care să asigure cofinanțările pentru investițiile demarate în localitate cu fonduri europene.

„Aștept un răspuns oficial, argumentat. Indignarea mea e mai mare prin faptul că, în ședința din 26 februarie, Consiliul Județean repartizase inițial în jur de cinci miliarde pentru Roșia de Amaradia în ideea de a instrumenta proiectul de buget. Am constatat că la o lună după această ședință, banii au dispărut. Nu îmi explic de ce și de ce și anul acesta avem tot zero lei. Președintele Consiliului Județean reprezintă și cetățenii din Roșia de Amaradia”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Singura variantă este să ceară bani de la Guvern. „Să zicem că rectificarea va veni prin noiembrie, decembrie. Ce fac eu până atunci? Investițiile mele au un calendar de finalizare a execuțiilor. Ele sunt în desfășurare de anii anteriori. Acum ar trebui să se finalizeze parte din ele. Eu trebuie să asigur cofinanțarea. Eu trebuie să mă adresez Guvernului pentru a mă ajuta. Pompează bani doar în primarii PSD. Din sacul ăla, putea să dea bani și pentru Roșia de Amaradia. Nu pentru funcționare, doar pentru cofinanțare am cerut. Peste tot, sunt zero”, a mai spus Cotojman, la Radio Infinit.

Roșia de Amaradia nu a fost însă singura comună pentru care nu s-au alocat bani. Au mai fost și alte localități care nu au primit deloc fonduri de la Consiliul Județean. Pe de altă parte, la rectificările de anul trecut, guvernul a dat mai mulți bani localităților cu primari liberali.

Vizualizări: 2,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: