Deputatul Manta: Își bat joc de mineri și de CE Oltenia

Eliminarea amendamentului depus de PSD, care face referire la legea privind reducerea vârstei de pensionare în minerit, a creat noi nemulțumiri și indignări în rândul parlamentarilor social-democrați. Deputatul Claudiu Manta spune că nu este normal să rămână valabil doar amendamentul propus de parlamentarul USR-PLUS, Radu Miruță.

Manta afirmă faptul că amendamentul pe care PSD l-a propus înlătura discriminarea între salariații CE Oltenia. Deputatul a acuzat un abuz din partea celor care formează puterea.

”Acest amendament a fost discutat pentru prima dată în ședința care a avut loc în urmă cu 2 săptămâni. Din păcate, și o spun cu tristețe, cei din actuala guvernare, o majoritate toxică pentru România, au înțeles că legea trebuie să fie încălcată și să repună în discuție acest amendament. Am spus că repunerea în discuții a amendamentului în cadrul unei comisii constituie o încălcare a legii, iar dânșii au ales să săvârșească un abuz și sa repună în discuție acest amendament. Astfel, acel amendament care înlătura discriminarea în ceea ce îi privește pe  mineri și energeticieni a fost adoptat și trebuia să meargă mai departe  în Comisia de Muncă, prelungind toată această procedură”, a spus Claudiu Manta.

Deputatul mai spune faptul că actuala guvernare își bate joc de mineri. ”Oamenii protestează în stradă de 8 săptămâni pentru această lege, iar actuala coaliție de guvernare tergiversează prin tot felul de chichițe adoptarea în Parlament a acestei legi. Practic, își bat joc de minerii și energeticienii din CEO, de oamenii din Piața Prefecturii, dar și de tot ce înseamnă CE Oltenia. Suntem în aprilie, iar planul de restructurare nu este adoptat, iar timp de 8 săptămâni nici nu îi ia în seamă pe oamenii care protestează. Lucrurile sunt destul de grave. Lupta noastră pentru mineri merge mai departe”, a mai spus Manta, deputat PSD.   

Vizualizări: 3,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: