A dat guvernul în judecată

Gorjeanca Sabina Mădălina Şomăcescu, fost consul general al României la Toronto, a dat Secretariatul General al Guvernului în judecată. Procesul deschis pe rolul Tribunalului Gorj, la data de 17 iunie, are ca obiect „drepturi bănești”.

O instanță a Secției Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale din cadrul Tribunalului Gorj a declinat soluționarea cauzei. „Admite excepția necompetenței funcționale a Secției CMAS din cadrul Tribunalului Gorj, invocată de pârâtul Secretariatul General al Guvernului. Declină soluționarea cauzei în favoarea Secției de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Gorj. Fără cale de atac”, se arată în minuta sentinței din 3 septembrie.

Fiica avocatei Șomănescu a fost numită, de Guvernul Dăncilă, consul general la Toronto, după ce anterior a trecut pe la consulatele României din Spania, Italia, Danemarca sau Grecia.

Tânăra din Târgu Jiu și-a pierdut funcția odată cu instalarea guvernului Orban, în prezent lucrând la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, în calitate de consilier superior, potrivit ultimei declarații de avere.

Despre Sabina Mădălina Şomăcescu, presa a scris că este o apropiată a lui Darius Vâlcov şi Toni Greblă. Aceasta a intrat în diplomaţie, în 2011, fiind acuzată că nu a susținut examen de admitere în MAE.

Vizualizări: 2,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: