Ponta, acuzat că a vrut să compromită procurorul din dosarul Turceni - Rovinari. Unde a ajuns "plicul"

Fostul premier Victor Ponta a intenţionat să livreze presei prietene un plic stric secret, pentru a-l pune într-o situaţie dificilă pe procurorul Jean Uncheşelu, care îl ancheta în Dosarul “Turceni-Rovinari”, alături de colegul său de partid, Dan Șova.

Cea pe mâinile căreia a ajuns plicul este Anca Alexandrescu, realizator Realitatea PLUS, care la vremea respectivă deținea era consilier onorific al premierului Ponta.

“Am în mână un plic. Este un document secret, o notă primită de la dl. Victor Ponta”, a spus Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS. Victor Ponta, a afirmat Alexandrescu, nu a vorbit când i-a dat plicul, ci doar i-a scris ceva pe el. (...)

Se pare că fostul premierul a aflat că plicul n-a mai ajuns la „destinatar”, spune Anca Alexandrescu: „Mi-a spus că l-a sunat Coldea (Florian Coldea – fostul șef SRI – n.r.) și i-a atras atenția că a trimis-o pe ea să dea documentul în presă. Întrebarea este cum își permitea Coldea să îl sune pe premierul României de la acea vreme și să îi spună ce i-a spus și ce relație aveau cei doi?”

Potrivit Ancăi Alexandrescu, pe plic este trecută, ca sursă, Administrația Națională a Penitenciarelor și este un exemplar unic. “Cine i-a dat documentul (lui Ponta – n.r.) a riscat foarte mult. Este conflict de interese”, a mai arătat ea.

Documentul în cauză pare să îl compromită „dur și mult” pe procurorul Ucheșelu, pe care îl incriminează pentru o sumă de 10.000 de lei, sumă pretinsă de procurorul care îi deschisese un dosar lui Ponta într-o speță anume.

Articolul complet AICI.

Vizualizări: 1,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: