Victimele tăiate cu sticla au fost externate: Mă doare, nu pot nici să mănânc

Persoanele implicate în scandalul din localitatea Borăscu, județul Gorj, au luat decizia de a face declarații în spațiul public, explicând ce s-a întâmplat. În urmă cu câteva zile, la terasa unui local public din localitate, a izbucnit un adevărat conflict între două perechi de frați. De la câteva vorbe dure și până la bătaie nu a fost decât un singur pas, iar două dintre persoane au ajuns pe patul de spital cu plăgi la nivelul feței, toracelui și mâinilor.

Frații Marin Manea și Neluțu Manea, căci despre ei este vorba, au căzut victimele unei agresiuni violente exercitate, potrivit martorilor, de alți doi frați, unul chiar recidivist. Aceștia au fost tăiați cu cioburi de sticlă, având nevoie de îngrijiri medicale, tocmai pentru că plăgile erau destul de mari. Cei doi au plecat acasă după patru zile de spitalizare, iar unul dintre ei abia poate să vorbească, acuzând dureri mari. Frații Manea își doresc să se facă dreptate, iar agresorii să fie pedepsiți.

”Mă doare foarte tare unde sunt tăiat, mai ales pe față. Consider că trebuia să mai rămân în spital, le-am zis că mă simt rău. Nu pot nici să mănânc. Vrem să se facă dreptate. Trebuie pedepsiți de lege. Nu se poate așa ceva. Ne este teamă, ne tot amenință prin sat că ne taie”, a spus unul dintre frați.

Avocata bărbaților spune că a fost emis un certificat medico-legal prin care nu se atestă faptul că loviturile ar fi pus în pericol viața celor doi, deși plăgile sunt vizibile.

”Suntem nemulțumiți pentru faptul că, după 4 zile de la incident, partea vătămată Manea Neluțu a fost externată, deși are foarte multe lovituri în zonele vitale. De asemenea, s-a emis un certificat medico-legal din care nu se atestă faptul că loviturile ar fi pus în pericol viața victimei. Vom solicita în cursul cercetării penale efectuarea unei expertize. Consider că dosarul a fost înregistrat doar pentru două infracțiuni, fiind vorba despre tulburarea liniștii și ordinii publice și pentru încăierare. Noi considerăm că este vorba despre tentativă de omor”, a spus avocatul Mariana Ganea.

Ce doi frați au povestit de la ce a plecat totul: ”Eram la un magazin, la o masă. A venit respectivul și s-a luat de altă persoană care se afla cu noi la masă. A cumpărat ce a cumpărat și apoi l-a amenințat pe acel băiat. După 10 minute s-a întors cu fratele său și a venit direct pe scandal. A început să ne lovească și pe noi. Cum a luat sticla să ne taie, nu-mi dau seama. Nu suntem mulțumiți de decizia pe care au luat-o cei de la poliție în privința agresorilor”, a spus unul dintre frații tăiați.

Agresorii au fost prezentați Parchetului de pe Lângă Judecătoria Motru.   

Vizualizări: 4,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: