Vor dreptate! Protest împotriva judecătoarei din Novaci și a fiului acesteia - VIDEO

Zeci de cetățeni din orașul Novaci s-au strâns, marți, pentru un protest de o oră. Oamenii cer dreptate în cazul femeii ucise de fiul judecătoarei Elena Dafinescu. Nefericitul eveniment s-a petrecut în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, atunci când tânărul a lovit-o în plin cu mașina pe Florentina, o femeie de 52 de ani.

”Vrem dreptate”, ”Judecată Dreaptă” ori ”Corupția ucide” au fost mesajele pe care oamenii le-au strigat. Protestul s-a desfășurat în curtea fratelui victimei, participând 49 de persoane. Revoltați pe cele întâmplate, localnicii vor ca magistratul să-și dea demisia din funcția pe care o deține, iar fiul acesteia să plătească pentru fapta comisă. Fratele femeii ucise, Constantin Dumitru, spune că a fost căutat de membrii familiei Dafinescu pentru a-i oferi o anumită sumă de bani.

”Am organizat acest protest, mai ales că nu mi s-au dat avizele necesare să-l fac în fața judecătoriei. Vrem să ne facem auziți, vrem dreptate. Toți oamenii ai orașului au durerea în suflet. A rămas un copil singur. Acum eu am grijă de el până când își va face un rost în viață. Cerem excluderea din magistratură a doamnei. Această femeie nu mai poate judeca. Au mai venit la poartă să ne propună să ne înțelegem. Adică să ne dea bani. Eu nu vreau și nu vând viața surorii mele în bani”, a spus Constantin Dumitru.

Ba mai mult, fratele femeii ucise spune că nu se va opri aici și va mai organiza astfel de proteste: ”Eu am să fac manifestări până se va face dreptate. Am făcut acest mic miting din cauza restricțiilor, dar când vom avea voie vor fi alături de mine sute de persoane”, a mai spus bărbatul.

Fiul Florentinei este cel care își dorește cel mai mult să se facă dreptate pentru mama sa: ”Vreau să se facă dreptate. Nu este normal ce se întâmplă”, a spus acesta.

Oamenii care au participat la protest spun că au avut și ei probleme cu judecătoarea: ”Am avut și eu probleme. Această doamnă judecătoare a dat dreptate celor cu pile și relații. A aplicat legea junglei. Sute de sentințe date de această doamnă au fost desființate. Am ajuns să ne fie frică să mai circulăm noaptea pe stradă din cauza unor copii ai unor demnitari. Am un termen de judecată pe 12 în care mă judecă doamna Dafinescu. Sper să nu o mai văd în sala de ședință că fac infarct”, a spus un localnic.

Alții spun că se încearcă mușamalizarea acestui caz: ”Sperăm să fie ultima abatere a acestui copil care a făcut nenumărate infracțiuni, dar nu a pățit nimic. Cum o judecătoare își permite să pună poliția să păzească acest copil? Mi se pare incredibil. Doamna să-și dea demisia de onoare. Toți avem copii, dar nu trebuia să-i accepte atâtea greșeli”, au mai spus câțiva cetățeni.

Mihai Dafinescu nu se află la prima abatere. Acesta a mai avut probleme cu legea în trecut. În momentul accidentului, tânărul era băut la volanul mașinii, iar după ce a lovit-o pe femeie a plecat de la locul faptei.

Vizualizări: 2,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: