A doua oară cu ghinion

Două mari branduri ale istoriei românești recente (mai ales a celei post-decembriste) sărbătoresc azi reeditări deloc onorante.

Primul – naționala de fotbal. Nu au apucat bine ecoul ”Piți, lasă-ne!” să nu mai răsune în ecoul tribunelor din Ghencea, că Satana și-a băgat iar coada. ”A treia oară cu noroc?”, se întreabă fanii, încă sceptici după blatul nereușit cu o Olandă care mai avea puțin și ne ruga să-i dăm gol, la ultimul turneu final la care am participat. Răspunsul la dilema suporterilor nu poate veni decât de la Piți. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre noroc, o specialitate a tehnicianului. Chiar și așa, parcă tot e mai bine cu răul cel mai mic. Auzindu-l pe Hagi vorbind, te întrebi ce le poate spune (altfel decât prin semne) unor jucători de fotbal. Cât despre tata Puiu Iordănescu, e clar că a înnebunit de tot. Mai întâi a început să sărute franțuzește icoane, apoi s-a băgat în politică. Semne clare de rătăcire. Parcă tot mai mare încredere avem în zarurile lipicioase ale lui Piți decât în icoanele băloșite ale lui nea Puiu.

Al doilea – Cațavencu. Vândut a... Nu știu nici eu exact a câta oară. În orice caz, vândut a doua oară unui personaj controversat. A fost Vântu, acum e Adamescu. Dar dacă ar fi numai asta... La momentul când a cumpărat Vântu Cațavencu, cu ani în urmă, tranzacția venea pe fondul unor anchete foarte dure publicate în Cațavencu al căror actor principal era SOV. Textele, desigur, îl incriminau. După ce a venit el patron, anchetele (pe undeva de înțeles) au încetat. Acum, Adamescu a cumpărat marca (cu aproape un milion de euro, mult mai puțin decât dăduse Vântu pe ea) la câteva săptămâni după ce actuala redacție Cațavencu începuse un atac furibund la adresa lui, mascat prost în spatele unor investigații. Acum voi ce ziceți, la cum știți voi presa din România... Vor continua anchetele la adresa lui Adamescu în revista lui Adamescu? Sau te pomenești că o să ceară un drept la replică băiatul...

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: