Șase gorjeni primesc bani pentru roşiile din solar

Șase legumicultori din Gorj, beneficiari ai programului de susţinere a tomatelor cultivate în spaţii protejate din ciclul II, vor primi sumele aferente ajutorului de minimis, echivalentul în lei a 3000 de euro. Legumicultorii sunt din Bengeşti-Ciocadia, Căpreni, Drăguţeşti, Dăneşti şi Prigoria (2 beneficiari). De asemenea, vineri, 10 noiembrie, Direcţia Agricolă Gorj a transmis la Ministerul Agriculturii situaţia centralizată, în vederea obţinerii acestui ajutor pentru încă cinci legumicultori din Bumbeşti-Piţic, Târgu Jiu  - Iezureni, Romaneşti şi Aninoasa.

În program s-au înscris, în total, 25 de producători de tomate, însă nu toţi au prezentat până acum documentele necesare la Direcţia Agricolă Gorj. „Acum ne aduc dovada că valorifică cele două tone. Ori file din carnetul de comercializare, ori facturi. Până acum au adus dovada 11 producători”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

De la fiecare producător de tomate au fost luate probe. „Toţi cei 11 pe care îi avem la plată au dat câte o probă de un kilogram de roşii. Au venit cei de la unitatea fitosanitară care au luat probe din solarii. Probele au fost transmise la laboratorul din Bucureşti, să confirme că nu au substanţe, reziduuri de pesticide în ele. Personal m-am dus la ei să văd dacă au roşii, să nu fie probleme”, a explicat directorul Direcţiei Agricole.

Termenul limită de depunere a actelor fiscale pentru ciclul II este 20 decembrie.

Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: