A doua zi de protest la cariera Prigoria

Angajaţii SM Prigoria nu mai contenesc cu protestele. Oamenii sunt disperaţi pentru că nu mai au slujbe. Ieri, alte zeci de persoane s-au adunat în faţa unităţii şi au încercat să vorbească cu administraţia. Unii dintre aceştia ameninţă cu gesturi disperate şi spun că-şi vor da foc.

De asemenea, directorul CE Craiova, de care aparţine SM Prigoria, spune că până în 2012, toţi angajaţii vor fi disponibilizaţi.

De trei zile, de când au primit prin poştă înştiinţările că vor fi primii disponibilizaţi de la cariera Seciuri, cei 110 angajaţi nu mai au linişte.

„Nu mai avem ce mânca. Avem rate, avem copii de crescut, cu ce toate aceste- La noi vine banca şi ne ia garsoniera că am făcut credit până în 2016. Venim toţi, eu cu soţul meu şi copii şi credeţi-mă că ne dăm foc toţi că nu mai avem cu ce trăi. Eu sunt bolnavă de inimă şi nu pot munci, sunt întreţinută, iar soţul meu aducea banii în casă”, susţine Cristina Popescu, soţia unuia dintre cei care sunt în preaviz.

Ignoraţi

Şi ieri dimineaţă oamenii s-au adunat pentru a discuta cu conducerea, însă nimeni nu îi bagă în seamă. Ba mai mult, au fost îmbrânciţi chiar de cel care îi reprezintă, liderul de sindicat Paul Roşca. În timp ce omul îşi servea liniştit masa de prânz, concediaţii erau flămânzi şi îngheţau de frig afară.

Roşca s-a arătat extrem de deranjat că a fost întrerupt de la masă, motiv pentru care a reacţionat violent.  Întrebat care sunt criteriile după care au fost selectaţi angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi, acesta s-a eschivat. Acesta a mai spus că protocolul încheiat cu ministrul nu este de luat în seamă. „Ce protocol- Protocolul cu Ariton a fost încheiat aşa... Fiecare unitate îşi stabileşte o serie de criterii după care se fac disponibilizările. Eu nu mai ştiu care sunt aceste criterii, că nu le mai ţin minte pe toate. Dar sunt trecute undeva, nu le ştiu din cap”, susţine Paul Roşca, lider de sindicat.

Constantin Bălăşoiu, directorul Complexului Energetic Craiova susţine că toţi angajaţii de la cariera Seciuri Ruget au aceeaşi soartă, pentru că oricum în 2012 aceasta va fi închisă din cauza lipsei zăcământului. Cât despre selecţia celor disponibilizaţi, acesta crede că administraţia şi sindicatele au respectat întocmai criteriile de disponibilizare.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: