Întâlnire în biroul lui Condescu pe tema contractului de muncă

Sindicatele şi administraţia au negociat timp de două luni măsurile de reducere a cheltuielilor şi acum se văd în situaţia de a nu putea să le aplice deoarece nu sunt conforme cu Contractul Colectiv de Muncă. În acest sens, liderii sindicatelor din minerit şi administraţia s-au întâlnit ieri în biroul liderului Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, pentru a negocia puncte din Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Unii dintre liderii de sindicat amintesc din nou cuvântul „grevă”.

Ieri a avut loc o întâlnire între sindicatele din minerit şi administraţia de la CE Rovinari şi SNLO. Negocierile au loc după ce au fost stabilite toate măsurile de reducere, dar care trebuie întâi stipulate în contractul de muncă, printr-un act adiţional.

În al 13-elea ceas, sindicaliştii nu mai sunt de acord chiar cu toate măsurile. Ei spun că actul adiţional vine în favoarea atât a celor care vor intra în concediu de aşteptare, cât şi a celor care pleacă acasă cu plăţi compensatorii. La întâlnire au participat printre alţii, Daniel Burlan, director general la SNLO, Daniel Olaru, director economic la SNLO, Mircea Mezinca - consilier sau Constantin Lăzăroiu - director de Resurse Umane în SNLO.

 Aceasta a fost doar una din multele întâlniri care urmează să aibă loc, motiv pentru care atât liderii de sindicat, cât şi administraţia sunt rezervaţi în declaraţii. „A fost o discuţie cu privire la un act adiţional adus la contractul Colectiv de Muncă. Deocamdată am discutat, nu am convenit, urmând ca de mâine să reluam discuţia. A fost doar o întâlnire între conducerea sindicatelor şi conducerea executivă a societăţilor”, susţine Mircea Mezinca, consilierul directorului general al SNLO.

Liderii nu sunt atât de liniştiţi

Sindicatele sunt decise să nu cedeze şi să nu accepte propuneri care le-ar veni de hac angajaţilor şi spun că dacă nu vor fi luaţi în calcul se poate ajunge şi la greva generală. Un singur gând leagă atât sindicatele cât şi administraţia: cu toţii vor înfiinţarea Electra. „Este un proiect prin care noi revendicăm un program de restructurare. Deocamdată nu este o stare conflictuală, dar dacă se va tensiona situaţia avem pe parcurs un program de protest până la întreruperea activităţii pe o perioadă de 45 de zile. Am mai discutat de asemenea despre înfiinţarea Companiei Electra şi cred că asta înseamnă salvarea noastră. Nu ştim deocamdată ce va fi, de aceea vom avea şi alte astfel de întâlniri”, susţine Rafael Ciorăscu, liderul de sindicat de la cariera Husnicioara.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: