A fost ales noul președinte al Parlamentului European

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a ales-o marţi, 18 ianuarie, în funcţia de preşedinte al său, pentru doi ani şi jumătate, pe eurodeputata malteză Roberta Metsola.

Membră a grupului Partidului Popular European, Metsola a fost aleasă preşedinte al PE cu 458 de voturi "pentru" din 616 exprimate.

Roberta Metsola, care împlineşte 43 de ani chiar marţi, devine astfel cea mai tânără persoană ce deţine această funcţie.

Ceilalţi candidaţi la preşedinţia Parlamentului European au fost Sira Rego (grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică), Kosma Zlotowski (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni) şi Alice Bah Kuhnke (grupul Verzilor).

  

Roberta Metsola, membră a grupului PPE a fost principala favorită pentru a prelua noua șefie a Parlamentului European ca urmare a decesului actualului președinte, David Sassoli. O susținătoare a protestelor #Rezist din România, malteza Metsola este recunoscută ca fiind o opozantă a avortului însă e în favoarea drepturilor LGBTI.

Vizualizări: 1,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: