A fost propus pentru premiul Nobel pentru Pace în 2022

Un grup de politicieni europeni a făcut apel la Comitetul Nobel cu propunerea de a-i nominaliza pe Volodimir Zelenski și poporul Ucrainei pentru Premiul Nobel pentru Pace. Aceștia au semnat o scrisoare deschisă prin care solicită acordarea premiului eroilor acestui război, care a zdruncinat din temelii întreaga lume.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este propus pentru Premiul Nobel pentru Pace de către un grup de 36 de politicieni europeni, dintre care, foști miniștri, europarlamentari și diplomați. România se află și ea printre țările care au semnat documentul, încurajând astfel acest gest fără precedent. Aceștia solicită Comitetului Nobel prelungirea procedurii de nominalizare pentru Premiul Nobel pentru Pace până la 31 martie 2022, pentru a permite nominalizarea președintelui Zelenski și a poporului Ucrainei, după ce procedura a expirat pe 31 ianuarie.

Cei 36 de politicieni descriu evenimentele actuale într-o manieră extrem de profundă și realistă, încurajând Comitetul Nobel să prelungească pentru prima dată în istorie termenul nominalizărilor.

În final, cei 36 de politicieni solicită conducerii Nobel o abatere de la procedură, având în vederea schimbările care au avut loc pe plan mondial în contextul invaziei rusești în Ucraina.

Scrisoarea a fost semnată de 36 de politicieni din Țările de Jos, Marea Britanie, Germania, Suedia, Estonia, Bulgaria, România și Slovacia.

Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: