Cine este atleta Mari Fica din Târgu Jiu, ultima faimoasă de la Survivor

Ultima vedetă intrată în echipa Faimoşilor de la Survivor este o sportivă din Târgu Jiu, Mariana Fica. Atleta a fost legitimată ca junioare la CS Pandurii Târgu Jiu, devenind campioană naţională, pregătită fiind atunci tot de de o fostă mare campioană, devenită într timp antrenoare, Viorica Dima.

Faimoasa de la Survivor, Mariana Fica, este din Târgu Jiu unde a practicat la juniorat şi în adolescenţă atletismul, la CS Pandurii Târgu Jiu, unde era pregătită de antrenoarea Viorica Dima. Devenită campioană de atletism în urmă cu mai bine de zece ani, când încă se afla la Târgu Jiu şi activa la Pandurii, sportiva care s-a stabilit apoi în Bucureşti, a ajuns la un palmares impresionant de peste 120 de medalii la atletism.

La 5 ani, tatăl ei a dus-o la gimnastică. dar Mariana a practicat acest sport timp de 6 ani şi apoi s-a apucat de atletism la Pandurii.  

În primul an de juniorat la atletism, Mariana a avut cel mai bun rezultat din țară și a fost Campioană Națională la proba 800 de metri. Ulterior a mers la studii în Capitală şi a devenit kinetoterapeut, dar nu a renunţat la sport unde s-a specializat în proba 400 de metri.

Tot ce a câștigat din sport și din concursuri a investit în cursuri de recuperare medicală iar acum Mariana face parte din lotul național de seniori, proba 400 de metri garduri.

A luat locurile 2, 3, 4 la campionatul național, dar cel mai notabil i se pare un loc 4 deoarece atunci când a participat era accidentată.

Campioana Mariana Fica se poate lăuda, până la vârsta de 28 de ani, cu peste 120 de medalii în palmaresul său.

Într-o postare pe contul de Instagram, Mariana Fica, care lucrează în paralel și ca kinetoterapeut, în recuperare medicală, scrie că medaliile ei reflectă ani de muncă: ”Mă uit la panoul asta decorat, din spatele meu și din spatele altor sportivi. Fiecare medalie reflectă ani de muncă, eforturi, disciplină, alegeri, sacrificii. O imagine care reflectă o poveste de viață, cu multe aventuri unice, urcușuri si coborâșuri! Toate, absolut toate, mi-au fost folositoare să fiu omul de azi”.  În ceea ce priveşte aptitudinile care o recomandă ca şi participant la concursul Survivor, Mariana Fica a mărturisit recent, pentru perfecte.ro că viaţa a pregătit-o pentru un astfel de show: „Sunt un sportiv care nu a practicat în condiții optime. Mereu am mulți pacienți până la antrenament și reușesc să mănânc foarte puțin, cu pauze puține de masă. Sunt un om care a dormit peste noapte la locul de muncă și a concurat a doua zi, luând o medalie la campionat naţional, sunt un om la care psihicul puternic predomină și un om care iubește competiția și o face cu entuziasm”.

Mari Fica a intrat de duminică în echipa Faimoșilor și a susținut inițial că își dorește cel mai mult să își ajute colegii să ajungă într-un număr cât mai mare până la individuale. Sportiva din Târgu Jiu este deja bine-primită de faimoşii săi colegi care deja sunt parte a show-ului din Republica Dominicană de mai multe săptămâni.

În acelaşi timp cu Mariana a ajuns la echipa albastră a Războinicilor şi Mihaela Stan, şi ea tot sportivă, aceasta fiind antrenoare de înot.

Galerie foto


Vizualizări: 5,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: