A fost redeschis Spitalul din Târgu-Cărbunești. Bolnavii sunt sceptici!

Mai bine de un an, Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești a tratat numai pacienți Covid-19. Începând de luni, aici s-a intrat în normalitate. Deși s-au făcut eforturi pentru ca această unitate medicală să nu mai fie suport Covid, pacienții nu au luat cu asalt spitalul, așa cum se aștepta conducerea.

Timp de mai bine de un an, la Spitalul din Târgu Cărbunești au fost tratați numai bolnavi diagnosticați cu noul coronavirus. De la începutul acestei luni, la această unitate medicală nu a mai venit niciun pacient Covid-19, așa că cei din conducerea unității spitalicești au făcut toate demersurile necesare pentru ca spitalul să redevină ce era odată.

Revenirea la activitatea normală la Spitalul Orășenesc din Târgu Cărbunești nu este deloc ușoară, pentru că pacienții sunt sceptici atunci când vine vorba să se trateze aici de diferite afecțiuni. ”S-au redeschis toate secțiile spitalului și avem câțiva bolnavi, dar puțini în comparație cu ce era odată. Oamenilor totuși cred că le este frică să mai vină la acest spital, deși s-au făcut toate cele necesare pentru ca spitalul să își reia activitatea în condiții normale. Înainte era plin în curtea spitalului și la poartă, sunau telefoanele toată ziua, însă acum nu mai este așa, dar noi sperăm să recâștigăm încrederea pacienților”, a declarat managerul Constantin Târziu.

Chiar dacă spitalul nu mai tratează doar bolnavii Covid, au fost păstrate câteva paturi pentru eventuale cazuri. În orice moment unitatea poate redeveni suport Covid-19. ”Avem oprite paturi în mai multe secții ale spitalului pentru posibili pacienți diagnosticați cu noul coronavirus. Sunt 42 de locuri în secții și patru la terapie intensivă. Încă nu s-a renunțat la ideea ca spitalul din Târgu-Cărbunești să fie declarat Spital Regional Covid”, a mai spus managerul Constantin Târziu.

Până când lucrurile se vor clarifica, la Spitalul din Târgu-Cărbunești, medicii fac tot posibilul pentru a atrage pacienți și pentru a reveni la viața de dinaintea pandemiei. ”Începând de azi, Spitalul Târgu Cărbunești își reia activitatea, prin urmare vă așteaptăm pentru consultații și investigații. Pentru pediatrie accesul se face pe poarta 4, în spatele spitalului, între secția de Pediatrie și Fizioterapie, până la ora 15, ulterior doar în regim de urgență cu acces pe poarta principală.

Având în vedere situația epidemiologică și pentru o bună desfășurare a activității medicale este necesară programarea în prealabil la nr. 0253.378.165 și bilet de trimitere de la medicul de familie, pentru consultațiile din ambulatoriu. Încet și cu încredere revenim la normal”, a postat medicul pediatru Loredana Făiniși pe pagina de facebook.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: