A fost reintrodus trenul pe ruta Motru-Craiova

Motrenii vor putea și de acum înainte să ajungă la Craiova, cu trenul. Societatea Softrans a reluat cursele pe ruta Motru-Craiova și retur, asta după ce a reușit să-și reînnoiască avizul pentru acest traseu. Operatorul de transport spune că va mai prelua călători de pe această rută încă cel puțin câțiva ani de aici înainte.

Operatorul de transport feroviar Softrans, din Craiova, a anulat timp de circa două săptămâni trenurile pe ruta Motru-Craiova și retur. Reprezentanții societății au spus că a fost nevoie de această „anulare temporară” pentru că nu obținuseră avizul pentru a mai putea circula pe acest traseu. De la sfârșitul săptămânii trecute, trenurile au fost reintroduse pe această rută. „N-am renunțat, nu s-a schimbat nimic. Trenul este pe același orar. A fost anulat o perioadă pentru un aviz pentru prelungirea vagonului. Atâta tot. Este vorba de avizul de funcționare. Este valabil doi ani și jumătate. Am reluat de sâmbătă, din data de 11 martie. Conducerea nu s-a gândit până acum să renunțe la această rută”, a declarat Andrei Becheanu, responsabil Relații cu clienții în cadrul societății Softrans.

Astfel, trenul tip Regio (personal), cu un singur vagon, va pleca de la Motru și din Craiova de două ori pe zi. Prima plecare de la Motru este la ora 7.35, iar cea de-a dea doua la 19.40.     

Costul unul bilet de la Motru la Craiova este de 13 lei. Pe calea ferată ar fi vorba de circa 90 de km parcurși de tren pe această rută. Autoritățile locale din Motru sperau ca cei de la Softrans să reintroducă această garnitură de tren, chiar dacă nu este una avantajoasă pentru operator. Au explicat că în această perioadă vin mulți agricultori din zona Băniei cu legume la piețele din Motru, dar și că orice legătură cu județele învecinate reprezintă un avantaj pentru cel de-al doilea municipiu al Gorjului.

Vizualizări: 5,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: