A fost stabilit programul play-off-ului din Liga 2

Dinamo și Steaua încep să joace pe teren propriu în play-off și au meciurile directe în etapele 4 și 9. Unirea Dej, echipa condusă de gorjeanul Dragoș Militaru, ia startul cu o deplasare dificilă, la Steaua.

Prima parte a ediției 2022-2023 a Ligii 2 s-a încheiat duminică, 12 martie 2023, când au avut loc cele zece meciuri ale etapei a 19-a, ultima a sezonului regulat.

La finalul partidelor s-a aflat în întregime componența play-off-ului, echipele care vor lupta pentru promovarea în Liga 1

În eșalonul secund, organizatorul competiției, FRF, stabilește programul meciurilor din play-off, respectiv play-out prin tragere la sorți. Aceasta a fost stabilită luni, 13 martie, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului.

Și situația punctelor cu care se intră în play-off, respectiv play-out este alta. Dacă în SuperLigă echipele se trezesc cu punctele înjumătățite, în Liga 2 nu se aplică această tăiere, ci se intră în cele două faze cu punctajul obținut în cele 19 runde din sezonul regulat, anunță liga2.ro.

În play-off-ul Ligii 2 s-au calificat în acest sezon Steaua, Poli Iași, SC Oțelul Galați, Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo. Dintre acestea, în sezonul trecut a activat în play-off doar Steaua, SC Oțelul neavând cum, fiind o nou-promovată din Liga 3, la fel și Dinamo, care este retrogradată în premieră din prima ligă.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în SuperLigă, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa baraj în dublă manșă cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul primei ligi.

Steaua nu are drept de promovare, astfel că locul ei, dacă termină pe loc direct promovabil sau pe unul de participare la baraj, va fi luat de următoarea clasată, dacă aceasta îndeplinește criteriile de accedere în SuperLigă.

Astfel, șansele de promovare pentru echipa lui Dragoș Militaru sunt destul de mari, adică o clasare în primele cinci, în situația în care Steaua va fi printre primele patru echipe.

 Echipele din play-off și numărul care le-a fost atribuit prin tragere la sorți:

 Steaua – 2

Politehnica Iași – 6

SC Oțelul Galați – 1

Unirea Dej – 5

Gloria Buzău – 4

Dinamo – 3

Programul turului play-off-ului Ligii 2:

 Etapa 1 – 18.03.2023

 SC Oțelul Galați – Politehnica Iași

Steaua – Unirea Dej

Dinamo – Gloria Buzău

 Etapa 2 – 01.04.2023

 Politehnica Iași – Gloria Buzău

Unirea Dej – Dinamo

SC Oțelul Galați – Steaua

 Etapa 3 – 08.04.2023

 Steaua – Politehnica Iași

Dinamo – SC Oțelul Galați

Gloria Buzău – Unirea Dej

 Etapa 4 – 14.04.2023

 Politehnica Iași – Unirea Dej

SC Oțelul Galați – Gloria Buzău

Steaua – Dinamo

 Etapa 5 – 22.04.2023

 Dinamo – Politehnica Iași

Gloria Buzău – Steaua

Unirea Dej – SC Oțelul Galați

 Clasamentul play-off-ului Ligii 2:

 1. Steaua – 40 puncte

2. Politehnica Iaşi – 40

3. SC Oţelul Galaţi – 36

4. Unirea Dej – 32

5. Gloria Buzău – 31

6. Dinamo – 31

Vizualizări: 466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: