Surpriză mare între echipele din play-off-ul Ligii 2

Unirea Dej e marea surpriză din play-off-ul Ligii 2 iar Concordia Chiajna și FK Miercurea Ciuc sunt marile dezamăgiri. După ultimele meciuri din sezonul regulat de duminică s-a stabilit și componența grupelor de play-off și play-out și numărul de puncte cu care se începe.

Sezonul regulat al Ligii 2, ediția 2022-2023, s-a încheiat duminică după o etapă nebună cu multe rezultate de egalitate. Niciuna dintre cele șase echipe rămase în lupta pentru ultimele trei poziții de calificare în play-off nu a câștigat, în afară de Concordia, care a pierdut la Metaloglobus, toate celelalte remizând. Dintre cele șase, numai Unirea Slobozia și FC Brașov au avut joc direct și ambele au mers de braț în play-out.

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a 19-a, ultima a sezonului regulat, în play-off au obținut calificarea și Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo, urmându-le, astfel, pe Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați.

De departe, Unirea Dej, echipa gorjeanului Dragoș Militaru, este surpriza plăcută și neașteptată în lupta pentru promovare.

Unirea Dej a remizat la Slatina (1-1), Gloria Buzău a obținut egalul în minutul 89 la Baia Mare (1-1 cu Minaur), iar Dinamo a fost egalată pe final, pe teren propriu, de penultima clasată Poli Timișoara (1-1). Steaua și Poli Iași și-au respectat statutul de echipe situate în fruntea clasamentului și au câștigat, 2-0 la Ripensia, respectiv 3-1 cu Progresul Spartac, în timp ce SC Oțelul a remizat la Dumbrăvița (1-1).  Unirea Slobozia a terminat la egalitate de puncte cu Gloria Buzău și Dinamo, însă în clasamentul în trei cu acestea a stat cel mai rău (Dinamo – Slobozia 1-0, Buzău – Slobozia 3-1, Buzău – Dinamo 2-1), astfel că s-a clasat pe locul 7, primul de sub pozițiile de calificare în play-off, conform liga2.ro.

Echipele calificate în play-off-ului Ligii 2 și punctele cu care pornesc:

1. Steaua – 40 puncte

2. Politehnica Iaşi – 40

3. SC Oţelul Galaţi – 36

4. Unirea Dej – 32

5. Gloria Buzău – 31

6. Dinamo – 31

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: