A fugit de polițiști! Caporal din Gorj, în trafic, fără permis. Cum a fost prins!

Un militar din județul Gorj a fost prins de poliție conducând fără permis, după ce un consătean a sunat la poliție și l-a reclamat. Incidentul a avut loc în primăvară. Zilele trecute, caporalul de la UM Budieni a fost condamnat de către Tribunalul Militar Timișoara.

Caporalul Aurel-Gheorghe Grigorescu, în vârstă de 36 de ani, din cadrul U.M. Budieni, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru conducere fără permis.

Militarul din Bumbești-Pițic a recunoscut faptele pentru care a fost acuzat de procurori și a cerut instanței să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa cu o treime.

Potrivit rechizitoriului, în ziua de 2.03.2019, în jurul orei 16:40, organele de poliție au fost sesizate prin 112 de către o persoană, cu privire la faptul că un autoturism marca Skoda circulă pe DN 67 Bumbești Pițic, iar șoferul nu deține permis de conducere auto. 

Echipajul din cadrul Postului de Poliție Bengești Ciocadia care a preluat apelul s-a deplasat imediat în comuna Bumbești Pițic, unde a supravegheat traficul rutier.

La scurt timp, organele de poliție au observat în oglinda retrovizoare a autospecialei autoturismul descris, astfel că au pornit semnalele acustice și vizuale.

Când și-a dat seama că este urmărit de poliție, caporalul a mărit viteza și a mai circulat circa un kilometru, după care a intrat în curtea locuinței.

„Organele de poliție l-au văzut pe inculpat coborând de la volanul autoturismului de mai sus și l-au strigat, însă acesta nu le-a răspuns și i-a ignorat, intrând în locuință”, potrivit informațiilor din dosar.

Caporalul le-a spus anchetatorilor că în ziua respectivă s-a dus cu autoturismul la râul Galbenu, situat la mai bine de un kilometru de locuința sa. La întoarcere, a văzut mașina de poliție și, știind că nu are permis, și-a continuat drumul, în speranța că nu va fi oprit. Bărbatul a obținut permisul de conducere abia în luna aprilie, ulterior săvârșirii faptei pentru care a fost trimis în judecată.

Cum angajatul UM Budieni a decis să colaboreze cu anchetatorii și, în plus, nu are antecedente penale, Tribunalul Militar Timișoara l-a condamnat la 9 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit de 2 ani.

Mai mult, instanța a decis ca militarul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 40 de zile, la primăria sau la școala gimnazială din Bumbești Pițic, și să frecventeze un program de reintegrare socială.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 5,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: