A încasat ilegal taxe pentru muncă în străinătate

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, Ş.I.I., în vârstă de 35 de ani, din comuna Borăscu, administrator al unei societăţi comerciale cu punct de lucru în municipiul Motru, în perioada 11.07 – 07.08.2014, ar fi recrutat 253 persoane pentru a le trimite în Italia şi Germania, în vederea desfășurării de activități lucrative în domeniile agricultură şi construcţii, cărora le-a încheiat contracte de muncă solicitând în acest sens o taxă de 100 lei/persoană.

Din primele cercetări efectuate, poliţişrii au constatat că aceste contractele individuale de muncă ar fi fost întocmite şi semnate de două angajate ale firmei, fără a avea calitatea necesară pentru a întocmi astfel de documente.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că pentru 70 persoane nu s-ar fi emis chitanţe, iar alte 133 chitanţe ar fi fost emise nu au fost înregistrate la Serviciul Fiscal. Din totalul de 25.300 lei, a fost depusă în contul firmei suma de 4.800 lei şi 126 euro, iar diferenţa de 20.000 lei a fost predată de cele două secretare administratorului, fără a se întocmi documente justificative. La punctul de lucru nu a fost prezentate documente de colaborare între această societate comercială şi alte societăţi din România sau din străinătate, prin care să se garanteze asigurarea unui contract de muncă în condiţiile mai sus menţionate.

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, înşelăciune, falsul în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: