A încasat un an pensia tatălui ținut decedat în casă

Situație mai rar întâlnită într-un sat din Mehedinți, unde un bătrân de 69 de ani este acuzat că a stat aproape un an de zile cu tatăl său mort în casă doar pentru a-i încasa pensia de 900 de lei. Poștașul a fost cel care marți a venit în satul Dănceu pentru a le aduce celor doi bătrâni pensia, fiul mortului încasând și el lunar câte 600 de lei.

Ca să dea pensia de 900 de lei poștașul a pus condiția să îl vadă pe bătrânul de 89 de ani pentru că nu l-a mai văzut în viață din toamna anului trecut. Nu i s-a permis accesul în casă pe motiv că „doarme și nu trebuie deranjat”, dar, de fapt, bătrânul își dormea de mai mult timp somnul de veci.

Poștașul s-a dus la postul de poliție din localitate și a anunțat autoritățile. Criminaliștii sosiți la fața locului nu au prea avut ce să cerceteze pentru că din trupul bătrânului mai rămăsese doar un schelet. Bietul om a fot acoperit cu mai multe rânduri de haine și pături pentru ca mirosul să nu se propage în aer și să îi pună pe gânduri pe ceilalți localnici.

Vecinii spun că oricum aveau bănuielile lor pentru că, în ultimele luni, când mai mergeau cu câte o farfurie de mâncare la cei doi bătrâni nu mai erau primiți în casă pe motiv că fiul să grăbea că avea treabă. Mare parte din timp și-o petrecea la cârciuma din sat, iar oamenii nu vedeau cu ochi buni lipsa tatălui acestuia.

Când a văzut că Poliția este la poarta sa, bătrânul de 69 de ani a încercat să se taie cu un cuțit pentru a-și pune capăt zilelor, dar a reușit doar să se zgârie. Acum el va fi tras la răspundere pentru cele întâmplate și are toate șansele să fie obligat să returneze banii pe care i-a încasat ilegal din bugetul de pensii.

Vizualizări: 13,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: