A început asfaltarea ultimului drum pietruit din comuna Mătăsari

Ultimul drum fără covor asfaltic din comuna Mătăsari va fi reabilitat. Cetăţenii din satul Croici vor putea circula în mai bune condiţii în circa o lună. Lucrări vor fi efectuate şi în zonele în care au fost introduse noi reţele de apă şi canalizare. Investiţiile sunt realizate din bugetul local.

Primăria Mătăsari va moderniza circa 1.2 km de drum în satul Croici, pe porţiunea care nu a fost niciodată asfaltată. Lucrările sunt realizate de societatea Transmondo SRL din Băleşti, iar investiţia se ridică la 430 mii lei. De-a lungul acestei porţiuni de drum sunt circa 40 de gospodării. Localnicii se bucură că vor avea asfalt la poartă. „Ne bucurăm că primăria ne-a ajutat. Noi suntem de câţiva ani izolaţi. Suntem mulţumiţi că autorităţile locale s-au gândit la noi, să asfalteze drumul”, a spus Mihai Pagnejer din satul Croici. 

Oamenii spun că praful de pe drum le crea cele mai mari probleme. „Este foarte bine. Aşteptăm de mult timp să-l asfalteze. Se făcea praf mereu, mai ales când treceau maşinile”, a explicat Tudor Mihai, un alt localnic.

Autorităţile locale din Mătăsari au reuşit astfel să asfalteze toate drumurile din comună. „Investiţia de la Croici am aprobat-o în bugetul pe acest an, fiind prinsă la investiţii. Şoseaua va fi asfaltată, au fost făcute şanţuri, podeţe. Drumul era plin de gropi şi am vrut să creăm condiţii mai bune cetăţenilor. Era singura porţiune de drum din comună fără asfalt. Mai este şi Runcurel, dar satul va fi desfiinţat pentru continuarea activităţii miniere”, a explicat Ion Istudor, contabilul Primăriei Mătăsari.

Totodată, Primăria Mătăsari va reface şi străzile afectate de lucrările de introducere a unor noi reţele de apă şi canal pe partea cu pârâul Jilţ. Lucrările ar trebui să fie finalizate în termen de 6 luni. Constructorul desemnat prin licitaţie este societatea Metalcolect Prod din Târgu Jiu. Investiţia se ridică la 800 mii lei. Lucrări de reabilitare a covorului asfaltic vor fi efectuate pe circa 3 km de drum.

Vizualizări: 1,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: