A început demolarea podului rupt de la Albeni

Demolarea podului de la Albeni, rupt de viitură, i-a lăsat pe localnici fără gaze naturale şi apă potabilă. Ba mai mult, în cursul zilei de ieri, primăria şi mai multe gospodării au rămas şi fără curent electric din cauză că s-a spart un izolator la înalta tensiune. Autorităţile locale spun că în cel mult trei zile se va relua furnizarea gazelor naturale şi în maxim o săptămână se va da drumul la apa potabilă.

Echipe de angajaţi de la Electrica, Distrigaz şi Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) au putut fi văzute ieri la lucru în apropierea podului de la Albeni, după ce comuna a rămas fără utilităţi. Începând de ieri au demarat lucrările de demolare a podului rupt de viitură, iar cu o zi înainte s-au întrerupt gazele naturale şi furnizarea apei potabile. „Începând de luni s-au întrerupt gazele naturale din cauză că s-au demarat lucrările de deviere a conductei care traversa podul. Sperăm ca în cel mult trei zile să dăm drumul la gaze. Nici reţeaua de alimentare cu apă nu mai funcţionează, la ora actuală conducta fiind susţinută provizoriu de doi stâlpi. Conducta de apă o dăm jos de pe pod şi o relocăm la circa 30 de metri de pod ca să nu încurcăm desfăşurarea lucrărilor de construcţie a podului. Cu ajutorul celor de la IDP am reuşit să dăm jos conducta de apă şi le mulţumim pe această cale pentru că doar cu personalul primăriei nu puteam face acest lucru. Estimăm că în aproximativ o săptămână vom relua furnizarea apei potabile”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

pod_albeni_in_lucru

Autorităţile locale cred că demolarea actualei structuri a podului va necesita ceva timp. „Au început lucrările de demolare a podului. Balustradele au fost luate de către IDP, însă partea grea este dărâmarea fostei infrastructurii a podului. Constructorii spun că până în decembrie vor construi podul, însă este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru dat fiind volum mare al lucrărilor care se impun”, a mai precizat primarul Dumitru Cornea Victora.

Curentul electric, întrerupt pentru câteva ore

Şi cum nu era suficient că au rămas fără gaze şi apă potabilă, localnicii din Albeni nu şi-au putut folosi ieri, timp de câteva ore, nici aparatura electrocasnică. Într-o situaţie similară s-au aflat şi angajaţii primăriei care nu au mai putut utiliza calculatoarele. Asta din cauză că s-a întrerupt furnizarea energiei electrice. „Acum am rămas şi fără curent electric din cauză că s-a spart un izolator la reţeaua de înaltă tensiune. Au venit cei de la Electrica, îl vor înlocui, iar lucrurile vor intra în normal”, a declarat primarul de la Albeni.

Pentru construirea podului de la Albeni a fost alocată suma de 9 milioane de lei.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: