Chirurgi din America operează la Spitalul Rovinari

O echipă de 11 medici din America „înarmaţi” cu aparatură medicală şi medicamente au ajuns zilele trecute la Rovinari. Cadrele medicale americane au venit aici pentru a face intervenţii chirurgicale gratuite cetăţenilor bolnavi din oraş. Circa 60 de rovinăreni au solicitat să fie operaţi de chirurgii americani, primele intervenţii având loc ieri.

Medicii americani au ajuns la Rovinari duminică seara şi s-au cazat la un hotel din oraş. Venirea acestora aici a fost posibilă datorită unui medic din Cluj care a purtat discuţiile de principiu. Ieri au făcut prima vizită la Spitalul Orăşenesc din Rovinari unde au luat contact şi cu medicii de aici, realizând chiar şi primele intervenţii chirurgicale. Echipa medicală din Statele Unite ale Americii va realiza preţ de cinci zile câteva zeci operaţii de hernie, dar şi alte intervenţii la nivelul abdomenului. Vor beneficia de intervenţii chirurgicale gratuite atât pacienţii deja internaţi în spital, cât şi cetăţenii care au probleme medicale, care s-au înscris în prealabil la Secţia de Chirurgie a spitalului. „O delegaţie de 11 medici din America a venit la Rovinari şi va sta până vineri. Sunt programate 60 de operaţii. Domnul director Dumitrelea a făcut înscrierile la dânsul.  Este un lucru benefic pentru cei care sunt acum internaţi şi cei care sunt programaţi pentru operaţie, care se va face gratuit. Nu mai sunt nevoiţi oamenii să meargă în alte spitale. Este important şi faptul că medicii din America au venit cu o parte din aparatura lor şi o parte din medicamente”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Pe lângă faptul că vor face intervenţiile chirurgicale fără să impună costuri, medicii americani vor dona Spitalului Orăşenesc din Rovinari o parte din aparatura şi din medicamentele pe care le-au adus de peste Ocean.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: