Donaţie făcută de primarul Mazilu unei noi biserici

Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti, a făcut o nouă achiziţie în concediu, pe care deja a donat-o. Este vorba despre o icoană de argint, sfinţită la Muntele Athos, pe care edilul local a cumpărat-o de la Mănăstirea Putna. Icoana a fost donată ieri bisericii din centrul oraşului, ce urmează a fi sfinţită pe data de 28 septembrie.

Biserica, ce va purta hramul Sf. Antim Ivireanul, va fi sfinţită de către Mitropolitul Olteniei. Noul lăcaş de cult, ridicat în centrul oraşului Târgu Cărbuneşti, a costat aproximativ 400.000 de lei. Noua biserică vine în sprijinul a sute de credincioşi care în momentul de faţă sunt nevoiţi să urce un deal pentru a putea participa la slujbe. Aceasta este al patrulea lăcaş de cult din Târgu Cărbuneşti. „Consider că ridicarea unui lăcaş de cult reprezintă o obligaţie nescrisă a oricărui primar care se respectă şi doreşte să lase ceva în urma lui. Biserica va fi sfinţită de Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, însă la eveniment îl voi invita şi pe fostul mitropolit Teofan, cel care a pus prima piatră de temelie a acestei biserici. Este un lucru extraordinar pentru că în centrul oraşului Târgu Cărbuneşti avem şcoală, biserică, primărie, muzeu, centru cultural, Parchet, Judecătorie, Trezorerie, bibliotecă, jandarmerie şi poliţie locală”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Icoană sfinţită la Muntele Athos

Primarul Mihai Mazilu a donat, ieri, noii biserici o icoană sfinţită la Muntele Athos. Obiectul de cult a fost achiziţionat de edilul local de la Mănăstirea Putna, lăcaş pe care l-a vizitat pe perioada concediului său de odihnă. „O parte din concediu l-am făcut la tratament la Vatra Dornei, după care am fost în Delta Dunării. Am vizitat din nou Mănăstirea Putna, pe care de fiecare dată o văd cu alţi ochi. De aici, am achiziţionat această icoană de argint aurită. Mi-a plăcut foarte mult şi am cumpărat-o special pentru a o dona noii biserici. Este o icoană sfinţită la Muntele Athos”, a precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: