A început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. Transalpina mai așteaptă!

Drumarii au început să deszăpezească Transfăgărășanul, cea mai spectaculoasă șosea din România. Pe Transalpina, încă n-a urcat vreun utilaj pentru deszăpezire. Atât turiștii, cât și cabanierii, ori cei care au afaceri pe Transalpina, așteaptă cu sufletul la gură deschiderea drumului. Speră ca, la 1 iunie, să poată tranzita „drumul dintre nori”.

Deși sfârșitul lunii iunie este dat pentru redeschiderea circulației pe ambele șosele căutate de turiști, în fiecare vară, drumarii din Gorj vin cu o veste bună. Vor începe, în câteva zile, intervenția și pe Transalpina și traficul ar putea fi reluat mai devreme de finalul lunii viitoare.

Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, a transmis că încă nu poate avansa termene, Transalpina are toate șansele să fie deschisă mai devreme.

„Putem să comunicăm redeschiderea circulaţiei în momentul în care sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă pentru participanţii la trafic. Noi nu putem să avansăm nicio dată. În mod normal şi potrivit normativelor, data pentru redeschidere circulaţiei pe sectoarele de drum închise de pe Transalpina şi Transfăgărăşan este sfârşitul luniii iunie. Nu se va ajunge la acest termen. Pe Transfăgărăşan s-a început, de marți, să se cureţe zăpada. Urmează ca în zilele următoare să se intervină şi pe Transalpina, după care se va putea comunica o dată aproximativă”, a mai declarat Cristi Tudor.

O gură de oxigen pentru cabanierii din Rânca

Pentru cabanierii din Rânca, redeschiderea Transalpinei va fi o imensă gură de oxigen mai ales că zona n-a mai fost căutată de prea mulți turiști în ultimele săptămâni. “Transalpina şi Transfăgărăşan sunt cele mai frumoase drumuri montane din România şi unele dintre cele mai spectaculoase din Europa, motiv pentru care un număr mare de turişti străini vin să le viziteze.  Autorităţile trebuie să se implice mai mult pentru ca să se poată circula mai repede. Sper ca măcar de 1 iunie să se circule pe toată lungimea Transalpinei. Pentru proprietarii de spaţii de cazare acest lucru înseamnă o gură de oxigen”, a declarat Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Și băcița Mărioara Babu, cea care deține celebrul popas de pe Transalpina, Stâna Ștefanu, a transmis că speră ca zăpada să fie îndepărtată cât mai curând.

Transalpina este închisă între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului. Anul trecut, șoseaua a fost redeschisă la mijlocul lunii iunie.

Actualizare: Drumarii au început să intervină și pe Transalpina, miercuri. Primele utilaje acționează la ieșirea din stațiunea Rânca. Până în apropierea Vârfului Păpusa, nu este o cantitate însemnată de zăpadă, iar cabanierii speră că aceasta va fi îndepărtată rapid. Drumarii avertizează că drumul este, în continuare, închis pentru turiști. 

Galerie foto



Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: