A început deszăpezirea Transalpinei. Când va putea fi deschisă!

Drumarii au început deszăpezirea celei mai înalte șosele din România. Pe Transalpina, intervin mai multe utilaje, iar cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova au anunțat că șoseaua are șanse să fie redeschisă la sfârșitul lunii mai. Pe Transalpine, sunt zone unde troienele ajung și la trei metri, astfel că misiunea drumarilor nu este deloc ușoară.

Cel puțin trei săptămâni le va mai lua drumarilor ca să curețe întregul tronson de drum. Au început cu un singur fir și înaintează destul de greu utilajele din cauza troienelor uriașe din drum. “Am preconizat data de 25 mai că am putea să o redăm traficului. Se muncește destul de mult la îndepărtarea zăpezii. Sunt troiene și de doi, trei metri în unele zone unde a viscolit puternic în iarnă. Acționăm cu o autofreză și cu trei încărcătoare”, a explicat Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Atât turiștii, cât și cabanierii din Rânca așteaptă ca Transalpina să fie redeschisă, dar și restricțiile de circulație să fie relaxate astfel încât oamenii să poată pleca de acasă să se plimbe pe „șoseaua dintre nori”. „Este o veste bună, când spui Transalpina, spui mama turismului montan românesc și toată lumea se bucură să poată circula pe ea. După relaxarea care se va impune, cred că va aduce ușor, ușor turiștii în zonă și îi vom primi ca și până acum”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Până la 2.145 de metri ajunge Transalpina și este cea mai înaltă șosea din România. (A.A.)

Galerie foto




Vizualizări: 2,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: