Croaţia deschide staţiunile pentru turişti

Croaţia se prezintă deja turiştilor ca fiind paradisul european care a învins coronavirusul. Guvernul a început să relaxeze măsurile de carantină, iar lupta autorităţilor cu coronavirusul a fost declarată un succes. Croaţia devine acum principalul punct de atracţie pentru europenii aflaţi în căutarea unui loc  de petrecere a vacanţei de vară.

În paradisul de pe malul Adriaticii  s-au raportat 2.009 cazuri de infectări şi 51 de morţi. Croaţia a început acum să relaxeze măsurile de carantină, iar lupta autorităţilor cu coronavirusul a fost declarată un succes. Croaţia are 12 morţi la un milion de locuitori, în timp ce Germania are 65 de morţi la milionul de locuitori.

Croaţia a luat din timp măsuri pentru combaterea coronavirusului iar acum Ministerul Turismului, împreună cu experţi în sănătate, lucrează la un plan care să permită curând redeschiderea ţării pentru turişti.

Turiştii care vor dori să viziteze Croaţia vor fi obligaţi să obţină un certificat sanitar care să ateste că nu sunt contaminaţi şi vor putea veni în această ţară cu avionul sau pe şosea.

Croaţii sunt dependenţi de turiştii străini care reprezintă 90% din veniturile din acest sector. Săptămâna trecută, premierul croat Andrej Plenkovic a declarat pe Twitter că a convenit cu omologul său ceh Andrej Babis ca miniştrii turismului din cele două ţări să propună un model acceptabil pentru venirea de turişti cehi în acest sezon.

Un model similar este avut în vedere şi pentru turiştii austrieci şi unguri.

Autorităţile sanitare croate au avertizat totuşi împotriva unui exces de optimism, subliniind că turiştii originari din ţările mai afectate de pandemie decât Croaţia nu vor fi autorizaţi să intre în această ţară.

Autorităţile croate au prelungit restricţiile menite să limiteze pandemia până la 4 mai, dar se tem de consecinţele acestor măsuri pentru turism, sector care reprezintă circa 20% din PIB. Potrivit FMI şi Băncii Mondiale, PIB-ul croat ar urma să scadă anul acesta cu 5% până la 9%.

Vizualizări: 1,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: