A început procesul „Elodia II”. Felix Dianu nu recunoaște crima

Bărbatul din Târgu Cărbunești, care anul trecut a și fost arestat preventiv pentru trei luni pentru o crimă pe care ar fi comis-o în urmă cu șapte ani, a fost audiat, miercuri, în dosarul în care este acuzat de omor și profanare de morminte. Ultima acuzație este formulată în baza faptului că nici până acum anchetatorii nu au descoperit cadavrul victimei, după dosarul polițistului Cristi Cioacă, găsit vinovat pentru moartea Elodiei Ghinescu, acesta fiind al doilea caz în care inculpatul e trimis în judecată fără să fie găsit trupul mortului.

În fața judecătorului Laura Sarcină, inculpatul Felix Dianu l-a luat în brațe pe „nu mai știu” sau „nu mai îmi amintesc”, el având oricum probleme mari în a localiza în timp și spațiu evenimente despre care a relatat pe parcursul audierilor de la Parchet.

Bărbatul a negat categoric orice implicare a sa în dispariția victimei, menționând că era foarte bun prieten cu Daniel Nistor, cât și cu soția acestuia. Cu soția a fost chiar mai mult decât „bun prieten” pentru că, o perioadă, cei doi au avut o relație intimă, consumată mai ales în Italia, acolo unde femeia se afla la muncă. Inculpatul a mers și el în Italia să își găsească o slujbă la patru zile după ce i-a dispărut prietenul, acolo, culmea, întâlnindu-se cu soția dispărutului, în speranța că aceasta îl va ajuta să se angajeze repede.

Felix Dianu a declarat permanent pe parcursul audierii sale că nu are nicio implicare în moartea lui Nistor, negând și că ar fi trimis mesaje de pe telefonul victimei către rudele acesteia. Unele dintre mesaje era de tipul „sunt plecat în Bulgaria, nu mă căutați”, familia neavând inițial motive de îngrijorare.

Autoritățile au fost însă anunțate la scurt timp de faptul că nimeni nu mai știe nimic de Daniel Nistor și așa a început aventura judiciară din „Elodia II”. Unul dintre frații bărbatului dispărut în neant s-a constituit acum parte civilă în dosar și îi cere daune morale de 200.000 de lei inculpatului, precum și despăgubiri materiale de 30.000 de lei, bani cheltuiți cu pomana prilejuită de împlinirea a șapte ani de la moartea lui Nistor.

Bărbatul a fost declarat oficial mort prin decizie a instanței de judecată, iar acum Tribunalul este chemat să stabilească dacă Felix Dianu este autorul unei crime despre care se va mai vorbi mult timp de acum încolo.

Vizualizări: 2,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: