A început protestul la Rovinari

Ora 17.30: Protestul s-a încheiat.

Ora 16.30: Numărul protestatarilor este de circa 2.000. Primarul Robert Filip este în fruntea coloanei, purtând o mască pe față. Acesta acuză CE Oltenia că a dezinformat guvernul pentru a obține hotărârea de guvern pentru redeschiderea depozitului. Filip este primar ALDE și se ferește să acuze guvernul.

Ora 16.00: Câteva sute de persoane s-au strâns vineri la ora 16.00 în fața Casei de Cultură din Rovinari, pentru a protesta împotriva redeschiderii depozitului de cărbune din localitate, dar oamenii continuau să vină. Aceștia vor mărșălui pe traseul: platou Casă de Cultură-strada Termocentralei-strada Tineretului- strada Muncii-strada Constructorilor-strada 22 Decembrie-Aleea Şcolii- strada Sporturilor.

Depozitul de cărbune, care este o sursă de praf și zgomot pentru oraș, a fost redeschis prin hotărâre de guvern, din motive de siguranță energetică, noul depozit nefiind finalizat. Oamenii sunt supărați pentru că iarna trecută, când s-a întâmplat același lucru, li s-a spus că este pentru ultima dată.

La protest sunt și multe mămici cu copii mici, supărate că orașul este plin de praf de cărbune. (A.A.)

Vizualizări: 4,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: