A început războiul comercial dintre SUA și China

Taxele vamale impuse de Administrația Trump asupra unor importuri din China au intrat vineri în vigoare la ora Washingtonului 00.01 (ora României, 07.01). 

Tarifele speciale vizează produse din China în valoare de 34 de miliarde de dolari. "Aveți alte 16 (miliarde de dolari) în două săptămâni și apoi, după cum știți, avem 200 de miliarde în așteptare, iar apoi după cele 200 de miliarde avem 300 de miliarde în așteptare", a afirmat Trump la bordul avionului prezidențial, în timpul unui zbor spre statul Montana, informează agenția Dpa.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a denunţat o serie de practici comerciale incorecte şi a introdus taxe vamale pentru importurile oţel şi aluminiu din numeroase ţări, în principal din statele Uniunii Europene, China, Canada şi Mexic, care au dispus măsuri de retorsiune.

Washingtonul acuză Beijingul și de nerespectarea drepturilor privind proprietatea intelectuală.

China nu are altă alegere decât să riposteze împotriva SUA, a anunţat Ministerul chinez al Comerţului. "SUA au violat regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi au lansat cel mai mare război comercial din istoria economică", a apreciat Ministerul chinez al Comerţului, potrivit Agerpres.

Ministerul nu a precizat care vor fi măsurile care vor fi luate. (A.A.)

Vizualizări: 1,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: