12 copii blocați de o săptămână în peșteră

update: Cei 12 copii și antrenorul lor au fost găsiți teferi după nouă zile de căutări.

12 copii sunt blocați de o săptămână într-o peșteră din Thailanda. Echipele de salvare au reușit să intre în peșteră, după ce apele s-au mai retras, și urmează să ajungă în locul în care cred că se află cei 12 băieți și antrenorul lor de fotbal.

Salvatorii spun că speră că băieții cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani și antrenorul lor au ajuns la o movilă de piatră într-o cameră subterană.

Până acum nu au reușit să ia legătura niciodată cu cei 13 pentru a ști dacă au supraviețuit sau nu în peșterile Tham Luang din provincia Chiang Rai.

Experții medicali thailandezi spun că supraviețuirea grupului depinde de găsirea apei potabile proaspete pe care să o consume copiii și profesorul lor. ”Ar putea supraviețui celor opt zile fără hrană, dar marea problemă este apa”, a spus directorul Departamentului de Servicii Medicale, Dr. Somsak Akkasilp.

Se crede că temperaturile din peșteră se situează între 20° C și 25° C, iar roca calcaroasă poroasă face ca înăuntru să fie suficient oxigen. De asemenea, mesajele trimise de copii înainte de a merge în peșteri sugerează că ar fi luat cu ei ceva mâncare și torțe.

Vizualizări: 2,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: