A început Teleşcoala pentru sesiunea a doua de Bacalaureat

Programul de pregătire Teleșcoala a fost reluat începând din această săptămână. Acesta include sesiuni de pregătire tv şi online pentru cei care vor susține probele de Bacalaureat în următoarea perioadă, a anunțat Televiziunea Română.

Sunt programate câte 4 lecții pe zi, iar fiecare disciplină are rezervate câte 30 de minute. Cursurile online vor fi difuzate  în intervalul orar 9.00-9.30 și 15.00-15.30.

Materiile de examen pentru clasa a XII-a sunt predate de către profesori experimentaţi, pe baza manualelor aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, potrivit TVR. Cursurile pot fi urmărite atât la TVR2, cât şi online pe canalul de YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii şi pe tvr.ro.

Prima probă scrisă va fi pe 24 august, primele rezultate vor fi cunoscute în 2 septembrie, iar echivalarea probelor de competențe lingvistice și digitale se face în 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Pentru a promova Bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate/recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale.

CALENDAR BACALAUREAT 2020 – a doua sesiune – probele scrise:

24 august: Limba și literatura română

25 august: proba obligatorie a profilului

26 august: proba la alegere a profilului și specializării

27 august: Limba și literatura maternă

28 și 31 august, respectiv 1 septembrie: echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

2 septembrie (până la ora 12:00): afișarea rezultatelor (prin anonimizarea numelui și a prenumelui)

2 septembrie (14:00 – 20:00): depunerea/transmiterea contestațiilor.

5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: